Microsoft advarer mod to kritiske Windows-sårbarheder: Har endnu ingen patch klar

To kritiske sårbarheder er blevet opdaget af Microsoft. De kan få alvorlige konsekvenser for brugerne. Selskabet er endnu ikke klar med en patch til sårbarhederne.

Mere end en milliard Windows-brugere er sårbare over for en ny '0-day'- sårbarhed.

Det advarer Microsoft nu selv om, der er blevet gjort opmærksom på de to sårbarheder.

Både styresystemerne Windows 10 og 8.1 er sårbare over for de to 0-day trusler. Derudover er Windows 7 også omfattet af sårbarheden.

Styresystemet fik tidligere på året sin sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft, som altså ikke understøtter Windows 7 længere.

Læs også: Center for Cybersikkerhed frygter hackerangreb fra andre stater midt i corona-krisen: "Vi skal hurtigst muligt tilbage til normal drift"

Anbefalingen fra Microsoft er derfor, at alle får opdateret til Windows 10 hurtigst muligt.

Sårbarheden betyder, at hackere har mulighed for at eksekvere ondsindet kode på offerets system. Ifølge Microsoft er risikoen for Windows 10 brugere dog begrænset.

"For systemer der kører opdaterede versioner af Windows 10 vil et succelfuldt angreb kun kunne resultere i, at koden vil blive eksekveret i en AppContainer sandbox kontekst med begrænsede rettigheder og muligheden," lyder det fra den amerikanske it-gigant.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer: Opdater Windows 10 med det samme

Endnu ingen patch
Microsoft oplyser selv, at der endnu ikke er nogen patch klar til de mere end en milliard windows-brugere verden over.

Derfor anbefaler selskabet, at man i stedet sætter gang i en række såkaldte workarounds indtil Microsoft er klar med en sikkerhedsopdatering, der retter de to kritiske sårbarheder.

Ifølge den seneste opdatering på Microsofts hjemmeside har man endnu ikke et bud på, hvornår brugerne kan forvente at patchen er klar.

Man minder dog brugerne om, at den anden tirsdag i hver måned udsender Microsoft en rækker sikkerhedsopdateringer på den såkaldte Patch Tuesday.

Læs også: It-sikkerhedstruslerne stiger massivt, når du arbejder hjemme: "Brugerne sænker paraderne, fordi fokus er et andet sted"Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.