Morgen-briefing: Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom / Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform / Trump klar med dekret mod sociale medier.

Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom. Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform. Trump klar med dekret mod sociale medier. Telenor får adgang til Thy-Mors Energis Fibernet. Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing. Næste morgen-briefing lander i din postkasse på tirsdag. Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Ulf Munkedal bliver bestyrelsesformand i Credocom
It-sikkerhedsprofilen Ulf Munkedal bliver ny bestyrelsesformand for it-sikkerhedsselskabet Credocom med omkring 40 medarbejdere.

Det bliver hans tredje post som bestyrelsesformand for Ulf Munkedal, der også er bestyrelsesformand i wehowsky.com og Improsec.

Ulf Munkedal solgte i 2014 sikkerhedsfirmaet FortConsult til NCC for 35 millioner kroner og er i dag investor og business angel.

“Nogle af de helt store spillere på markedet er alt for reaktive, når det handler om it-sikkerhed. Credocom er født med sikkerhed i sig og kan udfordre selv de største med nye løsninger. Det vil jeg gerne være med til. Credocom har i mange år fokuseret på at blive ekstremt dygtig. Jeg vil gerne hjælpe dem med at blive bedre til at fortælle om det,” lyder planen fra Ulf Munkedal.

Konkurrent med på Mærsks blockchain-platform
Mærsk-konkurrencen DP World hopper med på IBM og danske Mærsks blockchain-platform, Tradelens.

DP World driver 82 havne og er blandt verdens største havneoperatører og direkte konkurrent til Mærsks APM Terminals.

DP World meddeler, at integrationen med Tradelens vil øge effektiviteten markant ved at give tidlig gennemsigtighed i håndteringen af de hundredetusindevis af containere, der flyttes rundt af mange forskellige selskaber.

Blandt andet vil selskabet med blockchain meget tidligere kunne få overblik over præcis hvilke containere i hvilken størrelse, der er på vej hvorhen præcist hvornår. Det vil give mulighed for langt bedre ‘yard planning,” hedder det.

Du kan læse mere aftalen her.


Trump klar med dekret mod sociale medier
USA’s præsident Donald Trump har underskrevet en såkaldt ‘executive order’ rettet mod sociale medier, efter han blev rasende over, at Twitter forleden tilføjede en fakta-rettelse til en af hans mange posts på Twitter.

Med dekretet sigter Trump efter i højere grad at gøre de sociale medier ansvarlige, hvis de vurderes at begrænse brugernes ytringsfrihed ved eksempelvis at udelukke brugere eller slette posts.

Trump siger selv, at han med dekreret forsvarer ytringsfriheden og at Twitter er blevet til en ‘politisk aktivist’ med ‘politiske holdninger.’

Dekreter af denne type er gældende til de eventuelt omgøres. Og det er da også sandsynligt, at dekretet omgående vil blive prøvet i en domstol. ‘Men hvad bliver ikke det?” svarede Trump, da han blev forholdt dette på et pressemøde, skriver Wall Street Journal.

Trump er en af verdens største Twitter-profiler. Han har mere end 80 millioner følgere.

Telenor får adgang til Thy-Mors Energis Fibernet
Telenor får nu adgang til ThyM-Mors Energis Fibernet, der har adgang til 44.000 husstande.

En ny aftale mellem de to parter betyder, at Telenor nu vil kunne tilbyde de 44.000 husstande fiberbredbånd.

Aftalen kommer i kølvandet på en lignende aftale mellem Telenor og Norlys.

Thy-Mors Energi er en andelsforeningen ejet af de 44.000 andelshavere.

“Vi har i en længere periode arbejdet intensivt på at åbne fibernettet, og vi vil fortsat arbejde målrettet på at få endnu flere tjenesteudbydere på fibernettet,” meddeler foreningens direktør, Lars Peter Christiansen.

Selve løsningen skal leveres af OpenNet.

Færre får misbrugt deres betalingskort på nettet
Omfanget af misbrug af betalingskort i Danmark er over de seneste tre år blevet omtrent halveret, viser en ny optælling fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

I 2019 blev der således noteret blot 103 såkaldte misbrugstransaktioner for hver million transkationer med Dankort og Visa/Dankort i danske netbutikker.

De fleste af tilfældene finder sted i udenlandske netbutikker, o og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen peger på, at tallene viser, at det generelt er meget sikkert at bruge danske webbutikker.

Du kan læse mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen her.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.