Windows 10 rammer milepæl: Coronavirus har sat skub i udrulningen

Mens ansatte verden over er blevet opfordret til at arbejde hjemmefra, er Windows 10 nu verdens mest udbredte styresystem med en markedsandel på 57,8 procent.

I løbet af maj måned steg antallet af nye Windows 10 brugere med 1,8 procentpoint.

Dermed har 57,8 procent af verdens pc'er Windows 10 som styresystem, hvilket gør det til verdens mest udbredte styresystem, vurderer flere analytikere ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Samtidig markerer maj måned en milepæl for Microsoft, der nu er lykkedes med at flytte mere end to tredjedele af alle Windows-brugere over på Windows 10.

Dermed anvender 66,7 procent af alle Windows-brugere nu den seneste version af styresystemet.

Windows 7 igen i frit fald
Skiftet til Windows 10 er godt nyt for Microsoft, der forsøger at få så mange af sine nuværende brugere til at anvende den nyeste version af styresystemet, mens de langsomt lukker ned for Windows 7.

Allerede i maj trak man stikket på supporten af Windows 7.

Men siden marts har det stået stille med udfasningen af styresystemet, der dog i maj mistede 1,3 procent af brugerne.

Læs også: Er du klar? I næste uge afliver Microsoft supporten af Windows 7

Det er dog fortsat knap en fjerdedel af alle verdens pc-brugere, der benytter den forældende software, der altså ikke bliver understøttet af Microsoft længere.

Men selvom udfasningen af Windows 7 har været undervejs i lang tid, så har brugerne holdt fast i det mere end 10 år gamle styresystem.

På godt et halvt år, hvor Microsoft altså har lukket helt for supporten på systemet, er det kun 2,3 procentpoint af brugerne, der har sagt farvel til styresystemet.

Men selv om Microsoft kæmper for at få kunderne over på den nyeste version af det dominerende styresystem, så er det heller ikke uden problemer.

Den seneste version af Windows 10 har nemlig allerede vist sig at indeholde en række problemer.

Det kan du læse mere om her: Problemerne fortsætter for splinterny Windows 10-version: Nu må selv Microsofts egne enheder undvære opdateringen

Premium
Pandora-CIO har gennemført massiv cloud-migrering i foråret: "Vi har simpelthen foretaget en åben hjerteoperation under coronakrisen"
Interview: Ved årets udgang er 70 procent af Pandoras it-landskab flyttet i skyen. Dermed når CIO Peter Cabello Holmberg i mål med planerne fra sommeren 2020 trods coronakrisen. "Vi har gennemført en række massive migreringer her under coronakrisen," siger han.
CIO
CIO Lars Bo Hassinggaard: "Ud over alle de sensorer der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi også lavet et samarbejde med Aarhus Universitet hvor vi putter sensorer på vores net og trawlere."
Podcast: Royal Greenland har sin egen flåde af trawlere, sine egne fabrikker og eksportmarkeder over hele verden. Samtidig løser Royal Greenland opgaver inden for bank, skat og naturmyndighed. Hør hvordan it binder det hele sammen.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.