Artikel top billede

Nets anker dom der vil tvinge selskabet til at offentliggøre hemmelige kontraktdetaljer

Nets har anket en dom fra Sø- og Handelsretten, der betød, at Nets ville blive tvunget til at offentliggøre en række kundeoplysninger, som selskabet ellers ønsker at hemmeligholde.

En dom fra Sø- og Handelsretten fra maj betød, at Nets skal offentliggøre en række kundeoplysninger, som selskabet har ønsket at hemmeligholde.

Den dom har Nets nu valgt at anke til Højesteret.

Det skriver Børsen.

Dommen fra Sø- og Handelsretten afgjorde, at Nets skal offentliggøre navne på kunder samt en række hemmelige kontraktoplysninger i en sag om Nets-datterselskabet Tellers misbrug af dominerende stilling.

Der er tale om oplysninger som ulovlige kontraktvilkår og navne på kunder, som Teller har anvendt kontraktvilkårene over for, som skal offentliggøres.

Men Nets er uenig i den dom.

"Vi er uenige i Sø- og Handelsrettens afgørelse, da afgørelsen relateret til selve sagen rummer oplysninger af fortrolig og konkurrencefølsom karakter, som bør undtages for offentliggørelse. Derfor har vi valgt at anke afgørelsen til Højesteret," skriver Søren Winge, pressechef i Nets, i et skriftligt svar til Børsen.

Afgørelse fra Konkurrencerådet skal hemmeligholdes ifølge Nets

De omtalte oplysningerne findes i Konkurrencerådets afgørelse fra august 2018 om Tellers misbrug af dominerende stilling.

Teller var datterselskab i Nets-koncernen i perioden for misbruget.

I sagen er Teller, der i 2017 fusionerede med Nets, anklaget for at misbruge sin dominerende markedsposition. Her har Nets haft et ønske om, at en række detaljer fra afgørelsen bliver holdt hemmelige.

"Retten finder, at Nets A/S ikke har konkretiseret deres synspunkter om oplysningernes karakter af forretningshemmeligheder og væsentlig skadevirkning på en sådan måde, at der kan anses for at være tilvejebragt grundlag for at tilsidesætte Konkurrenceankenævnets afgørelse om offentliggørelse," lød det i dommen fra Sø- og Handelsretten.

Hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mente vicedirektør Bitten Thorgaard, at dommen understregede, at der skal være gennemsigtighed i Konkurrencerådets afgørelser.

"Dommen bekræfter udgangspunktet om, at der skal være offentlighed om Konkurrencerådets afgørelser, så virksomheder kan varetage deres interesser, og så der er størst mulig offentlighed om lovens praksis" udtalte vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Bitten Thorgaard.

Disse oplysninger skal offentliggøres

Ifølge Sø- og Handelsretten skal følgende oplysninger offentliggøres:

- Identiteten på og antallet af virksomheder, som Tellers adfærd angik
- Tellers produktudbud
- Tellers priser og rabatter
- Uddrag og oplysninger fra Tellers kontrakter med kunder
- Nets/Tellers markedsposition
- Samlede købs og transaktionsbeløb for de virksomheder, som Tellers adfærd angik
- Tellers omkostninger
- Øvrige oplysninger, bl.a. om kundehenvendelse

Nets har også anket Konkurrencerådets afgørelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forventer at offentliggøre både Konkurrencerådets afgørelse fra august 2018 og Konkurrenceankenævnets kendelse af 18. september 2019 med de oplysninger, som retten nu har afgjort ikke er fortrolige, når ankefristen er udløbet.

Det fremgår ikke af afgørelsen, hvornår ankefristen udløber.

Konkurrencerådets afgørelse om, hvorvidt Teller har misbrugt sin dominerende stilling, er også anket af Nets.


mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.