Ugen i tech: Lås din bil op med denne nye iPhone-funktion / Oneplus på vej med billigere telefoner / Sådan kan du prøvekøre Apples nye Macs

Lås din bil op med denne nye iPhone-funktion. Oneplus på vej med billigere telefoner. Sådan kan du prøvekøre Apples nye Macs, og sidst men ikke mindst er der godt nyt til jyske Tesla-fans. For den nye Model Y kan nu fås med anhængertræk

Lås din bil op med denne nye iPhone-funktion
Nogle iPhone-brugere får snart mulighed for at låse deres biler om med deres telefon.

Det offentliggjorde Apple tidligere på ugen til den store udviklerkonference WWDC, der i år blev afholdt virtuelt.

Her løftede Apple sløret for en ny funktion ved navn Carkey, som vil blive understøttet af udvalgte bilmodeller.

Den første bil, der bliver født med funktionen bliver BMW nye 5-serie. Men Apple lovede at funktionen i de kommende månder vil blive udrullet til flere nye bilmodeller.

Apple Carkey gør brug af telefonens NFC-chip, og du skal blot holde telefonen hen til bilens dørhåndtag for at låse den op.

Oneplus på vej med billigere telefoner
Den kinesiske smartphone-producent Oneplus var oprindeligt kendt som et billigere alternativ til Apples iPhone og Samsungs telefoner.

Men gennem de seneste år er selskabets telefoner også steget i pris.

Nu meddeler Oneplus dog, at selskabet arbejder på at udvikle en ny billigere serie af telefoner

”Vi starter i det små med den nye produktlinje, der først vil blive lanceret i Europa og Indien,” skriver OnePlus’ administrerende direktør Peter Lau i et blogindlæg.

Her kan han også berolige selskabets amerikanske kunder med, at Oneplus også arbejder på at lancere de billigere telefoner på det nordamerikanske marked.

Sådan kan du prøvekøre Apples nye Macs
Tidligere på ugen annoncerede Apple, at kommende Mac-computere ikke længere vil blive udstyret med Intel-processorer.

I stedet vil de anvende en ny serie af chip, som Apple selv kommer til at designe baseret på ARM-standarden.

De første Macs med processorerne vil blive lanceret inden udgangen af 2020, men allerede nu kan du få fingre i en af Apples ARM-computere, hvis du er en registreret Apple-udvikler.

Apple har nemlig udviklet et særligt Developer Transistion Kit, der består af en Mac Mini som er udstyret med samme processor, som den seneste udgave af Apples iPad Pro.

Den særlige udgave af Mac Mini gemmer således på Apples A12Z-chip, en 512 gb SSD og en beta-udgave af det nye Big Sur-styresystem.

Det nye Transistion Kit koster 500 dollar, og du kan ansøge om at få adgang til det via [url= https://developer.apple.com/programs/universal/apply/]dette link[/url].

Godt nyt til jyske Tesla-fans: Ny model får anhængertræk
Nu er der godt nyt til de jyske Tesla-fans 😉

For Teslas Model Y, der endnu ikke er kommet til Danmark, kan nu fås med et anhængertræk. Det skriver elbilsmediet Electrec.

Dermed skal du ikke længere frygte, at investeringen i en el-bil betyder, at du ikke længere kan tage traileren med ned over grænsen.

Tidligere på året begyndte Tesla også at sælge et anhængertræk til den dyrere SUV, Model X.

Det er desuden tidligere blevet demonstreret, at det ikke er problem for Teslas biler at trække en endda meget tung last.

Eksempelvis lagde flyselskabet Quantas i 2018 en video på de sociale medier, hvor en Model X trækker en Boeing 787-9 Dreamliner.mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Find den rette model til din organisation: Ny guide til outsourcing er fyldt med tips & tricks
Mængden af outsourcede it-opgaver er steget støt over de sidste 10 år. Det giver mening, for samtidig er kompleksitet og forretningens forventninger til hastighed også steget. Men outsourcing er også et strategisk valg. For skal du hyre direkte, gennem en leverandør eller skabe dit eget sourcingselskab? Og hvad er fordele - og ulemper ved hver model? Det får du en række konkrete bud på hvor 5 relationship modeller og 3 prismodeller gennemgås og evalueres.