Artikel top billede

Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer har længe ligget højt på Amazons globale bestsellerliste og giver værktøjerne til at træne sin hukommelse til at kunne det mest utrolige.

De fleste opfatter Bill Gates som et usædvanligt menneske, der hurtigt er i stand til at forstå koncepter, kan fastholde adskillige tanker på én gang og som har en nærmest fotografisk hukommelse.

Sidstnævnte er imidlertid langtfra sandt, hvilket han erkender i sin blog, GatesNotes.com.

Tværtimod har Gates, forklarer han selv, i årevis haft svært ved at huske ting, der ikke rigtig interesserer ham, såsom navne på medvirkende i en film.

Hvorimod det instinktivt har været langt nemmere for ham at genkalde detaljer om velfungerende kode skrevet for år tilbage eller at genkende en hånd i kortspillet Bridge, som han har spillet gennem mange år.

Derfor finder man i år bogen Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer på Bill Gates’ liste over anbefalet sommerlæsning.

I bogen bliver man blandt andet klogere på, hvordan hukommelsen virker og på, hvordan man kan træne sig op til at kunne huske de mest utrolige ting. Såsom den eksakte rækkefølge af et tilfældigt blandet sæt kort.

Gates har angiveligt selv også – med succes – brugt nogle af metoderne i bogen til at blive langt bedre til at huske.

For, ja: Det er helt naturligt, hvis man som fodboldfan lynhurtigt kan genkalde sig detaljer om spillerhandler, stillinger og slutspil i Superligaen de seneste ti år – men øjeblikkeligt glemmer navnet på en fremmed, man lige har mødt til en reception.

Vi er nemlig alle i almindelighed bedre til huske detaljer, der betyder noget for os end ting, der måske opfattes som mindre relevante.

En af grundene er, at det var afgørende for vore forfædres overlevelse på savannen at huske, hvilke planter man får ondt i maven af eller i hvilket krat sabeltigeren hænger ud. Derimod betød det i hverdagen mindre at holde rede på, hvem der sover med hvem hos nabostammen, for dem rendte man alligevel højst på en gang om året.

I vores mere komplekse vidensamfund er det imidlertid særdeles gavnligt at kunne genkalde sig alle mulige forskellige slags information i detaljen. Også selv om ur-hjernen insisterer på, at det ikke er spor vigtigt.

Det kan man læse meget mere om i bogen, der også gør klart, at forståelse af et emne og evnen til at huske detaljerne om det, er to forskellige ting.

Samt at langt de flest kan blive i stand til at opøve hukommelsen i betydelig grad og huske praktisk taget alt, man ønsker at kunne genkalde sig efterfølgende – også selv om man ikke hedder Bill Gates.

Det kræver blot de rette værktøjer, og Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything er et muligt udgangspunkt.

Bogen findes for øvrigt også på dansk under titlen Moonwalk med Einstein.

Titel: Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything. Forfatter: Joshua Foer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere