Her er bestseller-bogen, der har hjulpet Bill Gates med at få en helt utrolig hukommelse

Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer har længe ligget højt på Amazons globale bestsellerliste og giver værktøjerne til at træne sin hukommelse til at kunne det mest utrolige.

De fleste opfatter Bill Gates som et usædvanligt menneske, der hurtigt er i stand til at forstå koncepter, kan fastholde adskillige tanker på én gang og som har en nærmest fotografisk hukommelse.

Sidstnævnte er imidlertid langtfra sandt, hvilket han erkender i sin blog, GatesNotes.com.

Tværtimod har Gates, forklarer han selv, i årevis haft svært ved at huske ting, der ikke rigtig interesserer ham, såsom navne på medvirkende i en film.

Hvorimod det instinktivt har været langt nemmere for ham at genkalde detaljer om velfungerende kode skrevet for år tilbage eller at genkende en hånd i kortspillet Bridge, som han har spillet gennem mange år.

Derfor finder man i år bogen Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything af Joshua Foer på Bill Gates’ liste over anbefalet sommerlæsning.

I bogen bliver man blandt andet klogere på, hvordan hukommelsen virker og på, hvordan man kan træne sig op til at kunne huske de mest utrolige ting. Såsom den eksakte rækkefølge af et tilfældigt blandet sæt kort.

Gates har angiveligt selv også – med succes – brugt nogle af metoderne i bogen til at blive langt bedre til at huske.

For, ja: Det er helt naturligt, hvis man som fodboldfan lynhurtigt kan genkalde sig detaljer om spillerhandler, stillinger og slutspil i Superligaen de seneste ti år – men øjeblikkeligt glemmer navnet på en fremmed, man lige har mødt til en reception.

Vi er nemlig alle i almindelighed bedre til huske detaljer, der betyder noget for os end ting, der måske opfattes som mindre relevante.

En af grundene er, at det var afgørende for vore forfædres overlevelse på savannen at huske, hvilke planter man får ondt i maven af eller i hvilket krat sabeltigeren hænger ud. Derimod betød det i hverdagen mindre at holde rede på, hvem der sover med hvem hos nabostammen, for dem rendte man alligevel højst på en gang om året.

I vores mere komplekse vidensamfund er det imidlertid særdeles gavnligt at kunne genkalde sig alle mulige forskellige slags information i detaljen. Også selv om ur-hjernen insisterer på, at det ikke er spor vigtigt.

Det kan man læse meget mere om i bogen, der også gør klart, at forståelse af et emne og evnen til at huske detaljerne om det, er to forskellige ting.

Samt at langt de flest kan blive i stand til at opøve hukommelsen i betydelig grad og huske praktisk taget alt, man ønsker at kunne genkalde sig efterfølgende – også selv om man ikke hedder Bill Gates.

Det kræver blot de rette værktøjer, og Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything er et muligt udgangspunkt.

Bogen findes for øvrigt også på dansk under titlen Moonwalk med Einstein.

Titel: Moonwalking with Einstein: The Art and Science of Remembering Everything. Forfatter: Joshua Foer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere






Premium
SKI søger ny ene-leverandør til kæmpe kontrakt på 637 millioner kroner
SKI søger leverandør til ny ramme-aftale til 637 millioner kroner. Leverandøren bliver ene-leverandør af tablet-computere til en stor del af det offentlige marked.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.