Morgen-briefing: Dommer udsætter Trumps WeChat-forbud / Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb / Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol

Dommer sætter stopper for Trumps WeChat-forbud. Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb. Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol. Twitter skruer op for sikkerheden forud for præsidentvalg i USA.

Godmorgen og velkommen.

Her kommer mandagens tidlige nyhedsmix, der denne uge leveres og kurateres af Rasmus Ferdinand Ginman.

I dagens udgave skal vi blandt andet se på en mellemtid i det storpolitiske drama mellem USA og Kina, hvor præsident Trumps forbud mod WeChat-appen er kommet i retslig modvind.

Til de mere gadget-interesserede, så siger Nintendo farvel til en ikonisk spillekonsol.

Rigtig god læselyst.

Dommer udsætter Trumps WeChat-forbud
Præsident Donald Trump ønskede en udelukkelse af den kinsiske Wechat-app i USA.

Men sådan gik det ikke. En amerikansk dommer vurderede søndag, at en udelukkelse kunne være i strid med den amerikanske konsitution, hvorfor et forbud midlertidigt er blevet afvist.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Præsidentens plan gik på, at fra søndag 20. september skulle Apples App Store og Google Play fjerne WeChat fra platformene.

WeChat, der er en kinesisk alt-i-en-app, benyttes af omkring 19 millioner brugere i USA.

Dommeren kom på banen søndag efter en gruppe af brugere havde rejst sag mod forbuddet.

Ericsson opruster i 5G-ræset med milliardopkøb
Den svenske tele- og netværksgigant Ericsson har været på opkøbstogt i USA.

Det har ført til købet af amerikanske Cradlepoint med en pris på 1,1 milliarder dollar - eller hvad der svarer til 6,9 milliarder kroner.

Det oplyser Ericsson i en pressemeddelelse.

Cradlepoint specialiserer sig inden for trådløse Edge WAN-løsninger.

Opkøbet sker for at styrke Ericssons position inden for det voksende 5G-marked, skriver selskabet. Selskabet komplimenterer Ericssons eksisterende 5G-portefølje, hvilket inkluderer dedikerede netværk og en global IoT-platform, fremgår det af meddelelse.

Handlen forventes at afsluttes i årets fjerde kvartal. Cradlepoint

Cradlepoint havde i 2019 et salg på cirka 135 mio. dollar, noteres det.

Nintendo stopper produktion af ikonisk konsol
Nintendo siger nu farvel til en yderst populær håndholdt spillekonsol.

Gennem næsten 10 år har japanske Nintendo produceret Nintendo 3DS, men det er nu et afsluttet kapitel, oplyser selskabet.

Det skriver BBC.

På ni og et halv år har Nintendo solgt 76 millioner af konsollerne, der fik sit gennembrud med en teknologi, der kunne give brugeren en oplevelse af at se 3D-billeder på skærmen uden at have de velkendte 3D-briller på, som man kender det fra biograger.

Nintendo 3DS opnåede ikke popularitet umiddelbart efter lanceringen, men senere fik konsollen en helt speciel status, lyderer det.

Twitter skruer op for sikkerheden forud for præsidentvalg i USA
Det sociale medie Twitter skruer nu op for sikkerheden før det amerikanske præsidentvalg går ind i de afsluttende faser.

Det skriver Business Insider.

Twitter har ved de seneste præsidentvalg været en politisk slagmark, men nu skal sikkerheden sikres, så konti ikke hackes, udnyttes eller manipuleres.

Det sociale medie vil nu kræve, at forskellige brugergrupper laver sværere kodeord, bekræfter konti med telefonnummer eller mail, så kodeordene kan nulstilles. Derudover lyder opforringen til at bruge to-faktor-autentifikation, for at forhindre hacking.

Kravene rettes primært mod "højt profilerede konti", som myndighedspersoner, nyhedsmedier, politikere og kandidater. Hertil kommer yderligere en række tiltag for at styrke sikkerheden hos denne gruppe, frmegår det.
Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.