Morgen-briefing: Microsoft i nyt klima-initiativ: Vil være "vandpositiv" / Cyberkriminelle udnytter Covid-19 i stor stil / Disney+ kommer stærkt fra start i Danmark

Microsoft i nyt klima-initiativ: Vil være "vandpositiv". Cyberkriminelle udnytter Covid-19 i stor stil. Disney+ kommer stærkt fra start i Danmark. Itadel indgår outsourcing-aftale med Capital Four. DXC lagde Sundhed.dk ned i 18 timer ved en fejl.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing.

Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman endnu engang, der er klar til at indlede dagens overflyvning af it-landskabet.

I dag skal vi blandt andet se på covid-relaterede cybertrusler, Disney+ og hvordan Microsoft vil blive "vandpositive."

Rigtig god læselyst.

Microsoft i nyt klima-initiativ: Vil være "vandpositive"
Microsoft har netop kommet på banen med endnu et klima-initiativ.

Nu vil tech-giganten forpligte sig til at være "vandpositiv" for virksomhedens direkte drift inden 2030.

Det skal ske ved at reducere vandforbruget og fylde op med rent vand i de regioner, hvor Microsoft opererer.

initiativet vil blandt andet indeholde investeringer i projekter såsom restaurering af vådområder, skovforvaltning og fjernelse af uigennemtrængelige overflader som asfalt for at fylde vand tilbage i de bassiner, der har mest brug for det, fremgår det.

Hertil kommer en investering i rent vand for mere end 1,5 millioner mennesker verden over.

Læs mere her.

Cyberkriminelle udnytter Covid-19 i stor stil
It-kriminelle har forsøgt at udnytte corona-pandemien med forskellige strategier.

Ved pandemiens udbrud begyndte de cyberkriminelle hurtigt at sende covid-19-spam og phising-emails afsted, der var forklædt som relevant information omkring virussen.

Det viser F-Secures halvårlige Attack Landscape-rapport.

En af de mest benyttede tricks var forsøg på at narre brugere til at bestille ansigtsmasker fra falske websteder.

”Cyberkriminelle har ikke mange operationelle begrænsninger, så de kan hurtigt reagere på både lokale og globale begivenheder og indarbejde dem i deres kampagner. I covid-19-udbruddets første tid var rigtig mange mennesker forvirrede eller bekymrede, og angribere forsøgte forudsigeligt at udnytte deres bekymringer,” skriver Calvin Gan, chef i F-Secures Tactical Defense Unit.

Disney+ kommer stærkt fra start i Danmark
Disneys nye streaming-tjeneste, Disney+, har fået en god start på det danske marked.

Det skriver Børsen.

Teleselskabet 3 Danmark har indsamlet data blandt selskabets brugere, og de viser, at Disney+ allerede første dag havde halvt så meget trafik og antal brugere som konkurrenten Netflix i løbet af dagen.

Om aftenen viste der sig lidt et andet billede, da Netflix-trafikken og antallet af brugere var tre gange så stor som Disney+.

Disney-koncernen har allerede haft medvind siden den internationale lancering.

Selskabet forventede at lande et sted mellem 60 og 90 millioner abonnenter inden 2024. Allerede i august i år havde streamingtjenesten 60,5 millioner abonnenter, skriver Børsen.

Itadel indgår outsourcing-aftale med Capital Four
Fondsmæglerselskabet Capital Four Management har indgået en outsourcing-aftale med Itadel.

Det skriver Itadel i en pressemeddelelse.

Aftalen vil indebære, at Itadel overtager driften af Capital Fours infrastruktur, der fremover kommer til at ligge i Itadels Enterprise private cloud.

"Aftalen med Capital Four Management er glædelig på flere områder. Vi får her mulighed for at hjælpe med viden og teknologi til modernisering af it-infrastrukturen hos Capital Four Management. Når vores it-drifts-kompetencer kommer i spil på den her måde, bidrager vi med
det, vi er allerbedst til,” skriver Jess Julin Ibsen, administrerende direktør i Itadel.

Kontrakten er i øvrigt indgået med Global Connect som underleverandør på netværkslinjerne.

DXC lagde Sundhed.dk ned i 18 timer ved en fejl
4. september var Sundhed.dk nede godt 18 timer, så danskerne ikke kunne tjekke svar på deres corona-tests.

Det skriver Version2, der har fået aktindsigt i hændelsen, som afslører en brøler begået af leverandøren DXC.

Hjemmesiden skulle være gået i sort, da DXC fjernede strømmen fra et SMB-rack, der ikke længere blev benyttet.

"Ved en fejl var strømmen i dette rack forbundet/videreført til to andre racks med udstyr i. Det var årsagen til, at det andet rack mistede strømmen, og den fælles storage blev utilgængelig," skriver DXC i rapporten til Sundhed.dk.
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.