Morgen-briefing: Over en million danskere søger om at få feriemidler udbetalt / Berygtede Palantir får sløj børsdebut / Flere end 9.000 skolebørn sendes på ’Cybermission’

Morgen-briefing: Over en million danskere søger om at få feriemidler udbetalt / Berygtede Palantir får sløj børsdebut / Flere end 9.000 skolebørn sendes på ’Cybermission’

Godmorgen og velkommen til dagens morgen-briefing fra Computerworld.

Morgenens nyhedsbestyrer er Niels de Boissezon.

Over en million danskere søger om at få feriemidler udbetalt
Under to døgn efter at danskerne har fået stillet udbetaling af deres feriemidler i sigte, har 1.153.000 af dem været forbi borger.dk for at bestille dem.

Det svarer til, at der er budt efter 25 milliarder af de 60 milliarder kroner der i alt kan udbetales, oplyser ATP i en meddelelse.

Danskerne blev ellers mødt af lange ventetider på borger.dk, hvor køsystemet gav op over en times ventetid den første dag. ATP oplyser nu, at der ikke længere er ventetid på borger.dk.

Feriepengene vil kunne bestilles frem til 1. december 2020.

Berygtede Palantir får sløj børsdebut
Det amerikanske bigdata selskab Palantir, der blandt andet leverer værktøjer til det danske politi, har haft en sløj start på den amerikanske fondsbørs.

På selskabets første handelsdag siden børsnoteringen er aktien faldet med fem procent fra 10 til 9,50 amerikanske dollar per aktie, skriver finansmediet CNBC.

Palantir debuterer med et direkte salg på børsen, hvilket gør, at selskabets investorer nu kan frasælge deres andele i virksomheden bredt.

It-virksomheden blev grundlagt i 2003. Palantir er kendt for at udvikle avancerede bigdata og analyseværktøjer, der kan anvendes i efterforskningen af forbrydelser.

Derfor bliver selskabets produkter brugt af politi, efterretningstjenester og militæret i store del af verden.

Flere end 9.000 skolebørn sendes på ’Cybermission’
Den 1. oktober markeres startskuddet på den europæiske cybersikkerhedsmåned samt en national konkurrence på landets skoler om cybersikkerhed.

Over 9.000 elever fra 4.,5. og 6. klasser landet over deltager i en konkurrence, som er døbt ’Cybermissionen’.

Målsætningen med konkurrencen er at styrke børn og unges kompetencer og digitale dømmekraft online.

Eleverne vil dyste i at anvende den viden om cybersikkerhed, de tilegner sig og i at finde på kreative løsninger på nærværende it-sikkerhedsudfordringer, som kan formidles videre til andre børn.

Cybermissionen løber frem til 1. december 2020 og der er fortsat åbent for tilmeldinger.

Salesforce planter 20.000 træer
Teknologivirksomheden Salesforce vil næste forår plante 20.000 frø, som på sigt skal bliver til omkring fem hektar ny skov ud for Holbæk kommune.

De 20.000 trære bidrager en ny Folkeskov i et bynært område med gang- og løbestier og naturoplevelser for Holbæks beboere.

De nye træer plantes i samarbejde med Holbæk kommune og NGO’en Growing Trees Network med blandt andet det formål at bekæmpe den globale opvarmning ved at opsuge CO2 fra luften.

”Det glæder mig, at vi sammen med vores partnere nu kan tage initiativ til skabelsen af en helt ny Folkeskov i Holbæk, hvor vi ved at plante flere træer både skaber et nyt rekreativt område for borgerne, bekæmper den globale opvarmning, beskytter vores grundvand og støtter op om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling” siger Jacques Soelberg, administrerende direktør for Salesforce Danmark.
Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.