Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Årets it-komet køber op - igen: Har overtaget Waimea / Billig-Arbejdstøj.dk i finalen til Årets digitale omstilling / Dinero dokumenterer: Webshops er corona-krisens vindere

Morgen-briefing: Årets it-komet køber op - igen: Har overtaget Waimea / Billig-Arbejdstøj.dk i finalen til Årets digitale omstilling / Dinero dokumenterer: Webshops er corona-krisens vindere / Fagforbundet Prosa opfordrer til mere sikkerhed når Microsoft åbner nye datacentre i Danmark / Airbnb skruer op for kurspris

Mornings ... og velkommen til dagens hurtige it-nyhedsoverblik, som det så ud fra Computerworlds fremskudte lyttepost på Amager - også i dag bemandet af Niels Veileborg.

Årets it-komet køber op - igen: Har overtaget Waimea

Standoutmedia tog titlen som Årets it-komet 2020 kåret af Computerworld i november. Baggrunden for den succes er en stribe opkøb, og nu har selskabet gjort det i igen.

Det nyeste selskab i folden er Waimea, som Danmarks SEO-guru nummer 1, Mikkel Demib, er medstifter af, og som er kendt for et gratis SEO- monitor- værktøj, som anvendes af over 2.000 brugere.

Hovedaktionær i Waimea er den tidligere SAS-direktør Jørgen Lindegaard. Waimea fortsætter som selvstændig virksomhed.

Læs mere om kåringen af Årets it-komet 2020 her:

Her er Danmarks mest fremgangsrige it-selskab: Standoutmedia vinder Computerworlds It-vækstkomet 2020

Billig-Arbejdstøj.dk er i finalen til Årets digitale omstilling

Webshoppen Billig-Arbejdstøj.dk, der har investeret stort i at fremtidssikre sit lager, er én ud af tre finalister til at løbe med sejren om at have gennemført den bedste digitale omstilling kåret af Erhvervsstyrelsen.

30 spritnye robotter drøner rundt ovenpå det nye pluk-selv-lager og henter kasser med bukser, skjorter og sko, så lagermedarbejderne nemt kan sende ordrer afsted uden selv at rende rundt med plukvogne på et højlager.

Automatiseringen betyder, at Billig-Arbejdstøj.dk gør alvor af ambitionerne om at vokse ud i Europe og konkurrere med Amazon.

”Hvis vi ser på oktober i år sammenlignet med sidste år, så har vi haft en 80 procent vækst i omsætningen, men en 30 procent besparelse i lønstigning”, siger Tommy Søndergaard, der ejer Billig-Arbejdstøj.dk.

Virksomheden har i dag 70 ansatte, og kunderne er fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og det øvrige Europa. Kernen i den digitale omstilling har været implementering af et nyt robotlager (AutoStore) og opgradering af ERP-systemet (Navision) med tilhørende integrationer til EDI, webshop, scanning og EAN.

Dinero dokumenterer: Webshops er corona-krisens vindere

De fleste havde nok en fornemmelse af det, og nu kan regnskabstjenesten Dinero dokumentere det: Webshops er coronakrisens store vindere. Det skriver Børsen.

Dinero har analyseret 18.500 regnskaber fra mindre firmaer, og netop webshops har løftet omsætningen med 34 procent i årets tre første kvartaler.

De mindre danske firmaer har under et til gengæld mistet godt syv procent af omsætningen i gennemsnit i samme periode.

Fagforbundet Prosa opfordrer til mere sikkerhed når Microsoft åbner nye datacentre i Danmark

Der skal være et øget fokus på datasikkerhed, når Microsoft opretter tre nye datacentre i Danmark. Det mener fagforbundet Prosa, der ellers er positive over Microsofts investering i Danmark.

”Det er godt, at Microsoft giver de danske virksomheder en mulighed for at placere deres data i Danmark. Microsoft lover sikkerhed i verdensklasse, og det er ambitiøst, så vi forventer naturligvis, at de danske virksomheders og danske borgeres data forbliver i Danmark”, siger Niels Bertelsen i en pressemeddelelse.

Men sikkerhed handler om mere end datas placering på verdenskortet, mener Niels Bertelsen. Den amerikanske Cloud Act betyder således, at USA’s efterretningstjenester kan gøre krav på at få adgang til data hos amerikanske cloud-udbydere, uanset hvad de europæiske GDPR-regler i øvrigt siger.

”Den mest benyttede teknologi i dag muliggør, at leverandører af hardware potentielt kan få adgang til data på serverne i et datacenter. Men der er ny teknologi på markedet, der løser denne udfordring. Microsoft bør klart overveje, om ikke denne teknologi skal i brug, så vi ikke alene baserer sikkerheden på, at leverandøren lover ikke at misbruge adgangen”, siger Niels Bertelsen.

Airbnb skruer op for kurspris

Airbnb, der står foran en børsintroduktion på torsdag, vil hæve det såkaldte emissionsinterval til mellem 56 og 60 dollar mod tidligere mellem 44 og 50 dollar. Det skriver Wall Street Journal.

Det betyder, at værdien af Airbnb er cirka 42 milliarder dollars svarende til godt 258 milliarder kroner.