Dokumentar om børn og gamerkultur: Rablende skydegal eller bare helt normal?

Netflixdokumentaren Not A Game er et godt sted at starte, hvis man vil forsøge at gennemskue, hvad der egentlig foregår i den virtuelle verden – og især hvis man har børn, der bruger meget tid på computerspil.

Har man børn, er der en overvejende sandsynlighed for, at hjemmet løbende genlyder af diskussioner om, hvor meget konsol- og computerspil må have lov at fylde i hverdagen.

Alligevel er vi nok en del forældre, der har ret store huller i vores viden om, hvordan gamerkulturen er skruet sammen. Eller om, hvad der sker i hovedet, når man sidder i timevis foran skærmen.

Og hvordan skal man forholde sig som forældre til et barn, der spiller meget og (måske) for meget? Hvad går man glip af, når computerspillene får lov at sluge time efter time – og hvad får man omvendt ud af at spille?

Samt, i sidste ende: Hvor bekymret skal man egentlig være for, hvad spillene gør ved de børn og unge, der bruger en masse tid i det virtuelle univers?

Det er emnet for dokumentarfilmen Not A Game, der tager fat på computerspillenes rolle og på, hvordan både teknologien og kulturen omkring spillene har udviklet sig.

Not A Game er spansk produceret, havde premiere i 2020 og er netop kommet på Netflix.

Dokumentaren hører både forældre, forskere og spillerne selv og søger at give et mere nuanceret bud på den enorme indflydelse, gamingkulturens har på børn, unge og på samfundet som hele. Hvilket måske er en god afveksling fra mediernes ofte noget ensidige dækning af fænomenet.

Se trailer til Not A Game her.
Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.