Artikel top billede

Marianne Dahl dropper sine bestyrelsesposter hos TDC og DFDS: Vil være upartisk i nyt job

Til den næste generalforsamling vil Marianne Dahl ikke genopstille til bestyrelsen hos TDC og DFDS, meddeler hun.

Den tidligere Microsoft-chef Mariane Dahl genopstiller ikke til bestyrelsen hos TDC og DFDS, når selskaberne næste gang afholder generalforsamling.

Det sker for at undgå interessekonfliktet i forbindelse med det nye job som partner i konsulentfirmaet Boston Consulting Group.

Det oplyser hun i et opslag på LinkedIn.

”For at sikre upartiskhed i mit nye job, vil jeg ikke søge genvalg til bestyrelserne for DFDS og TDC, og jeg vil samtidig tage en pause mellem Microsoft og BCG for at sikre teknologisk agnosticisme,” skriver Marianne Dahl.

Hun tiltrådte som bestyrelsesmedlem hos TDC i april 2020, mens hun har været en del af DFDS bestyrelse siden marts 2017.

Kritiseret for interessekonflikt

Da Marianne Dahl tiltrådte som bestyrelsesmedlem for TDC ved siden af sit job topjob hos Microsoft mødte det kritik hos en af Globalconnect, der er konkurrent til TDC.

Her mente topchefen Martin Lippert, der tidligere har været driftsdirektør hos TDC, at der var risiko for interessekonflikter.

"Jeg synes, der er problemstillinger forbundet med det, som man burde overveje nøje. Microsoft er ikke bare en kunde og leverandør – det er også en del af vores værdikæde," sagde Martin Lippert til it-mediet It-watch.

Farvel til Microsoft efter seks år

Marianne Dahl meddelte i begyndelsen af maj, at hun efter seks år stopper hos Microsoft, hvor hun både har været direktør for Microsoft Danmark og direktør for salg, marketing og operations i selskabets europæiske afdeling.

“Jeg har besluttet mig for at forlade Microsoft efter seks i sandheden transformative år,” skrev hun hun på LinkedIn.

Den første oktober bliver Marianne Dahl ny partner og managing director hos den danske afdeling af Boston Consulting Group, hvor hun bliver en del af selskabets partnergruppe på 15 personer.
Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.