Artikel top billede

Staten har købt Deloitte-konsulenter for 300.000 kroner om dagen til hjælp til skandaleombrust system til ejendomsvurderinger

Deloitte hentede 300.000 kroner om dagen på at sælge konsulent-ydelser til Udviklings- og Forenklingsstyrelsen til udvikling af det skandaleombruste system til ejendomsvurderinger.

Staten har over to år betalt 300.000 kroner om dagen til Deloitte for hjælp til det skandaleombruste ejendomsvurderingsystem.

En unavngiven kilde siger til Børsen, at arbejdet med systemet - der flere gange har sprængt budgetterne - har været ‘infiltreret af Deloitte,’ der også står bag det oprindelige organisations-diagram til systemet.

Ifølge avisen har Udviklings- og Forenklingsstyrelsen betalt i alt 215 millioner kroner til Deloitte over to år.

“Ifølge kilden betød det, at organisationen ikke kunne klare sig uden Deloitte, og da flere ledende medarbejdere havde en fortid i Deloitte, bad de altid “Deloitte om hjælp, når de skulle have løst opgaver udefra,” skriver avisen.

Skatteministeriets eget It-råd præsenterede fornylig sine råd til at få det dyre ejendomvurderings-projekt på skinnerne igen.

De inkluderede blandt andet, at der skæres drastisk ned på konsulentforbruget.

Udviklings- og Forenklingssstyrelsen har ifølge Børsen brugt 661 millioner kroner på it-konsulenter fra 2015 til 2020 på ejendomsvurderingssystemet.

Heraf blev de 443 millioner kroner brugt i 2019 og 2020, hvoraf de 215 millioner altså gik til Deloitte.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.