Artikel top billede

Kæmpe nederlag til danske lognings-aktivister: Østre Landsret frifinder regeringen for ulovlig logning

I en sag om den 14 år gamle danske logningsbekendtgørelse er justitsminister Nick Hækkerup (S) blevet pure frifundet.

Østre Landsret frifrinder justitsminister Nick Hækkerup (S) i spørgsmålet om, hvorvidt logningsbekendtgørelsen, som er udstedt af justitsministeren, er ulovlig

Sagen er anlagt af Foreningen imod Ulovlig Logning med juristen Rasmus Malver i spidsen, som altså nu indkasserer et svidende nederlag. Foreningen trak justitsministeren i retten helt tilbage i 2018.

Som en konsekvens af dommen bliver Foreningen imod Ulovlig Logning, pålagt at betale sagsomkostninger for 125.000 kroner til sagsøgte, justitsminister Nick Hækkerup.

Beløbet skal blandt gå til dækning af udgifter til advokatbistand.

Den danske logningsbekendtgørelse trådte i kraft i 2008, men allerede i 2014 blev dele af logningsdirektivet kendt ulovlig af EU-domstolen.

Parterne var i sagen enige om, at dele af logningsbekendtgørelsen strider imod EU-retten.

Parterne var dog ikke enige om, hvor store dele det drejede sig om, samt hvilke konsekvenser det skulle have.

”Landsretten udtalte, at retsvirkningen af en konstateret modstrid med EU-retten ikke er, at logningsbekendtgørelsen eller enkeltregler deri er ugyldige,” fremgår det af dommen.

Foreningen for ulovlig logning har desuden i nedlagt påstand om, hvorvidt justitsministeren skulle have bragt en ulovlig retstilstand til ophør.

Den påstand afviser Østre Landsret. Det sker med henvisning til, at foreningen ifølge retten ikke har såkaldt retlig interesse i påstanden.

Du kan læse hele afgørelsen fra Østre Landsret her.
Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.