Artikel top billede

Cloud-satsning sikrer IBM den største vækst i tre år

I det seneste kvartal har IBM oplevet den største omsætningsvækst i tre år. Det er især selskabets cloud-forretning, der oplever fremgang.

Den amerikanske it-gigant IBM klarede sig bedre end forventet i årets andet kvartal.

Her omsatte IBM for 18,75 milliarder dollar, hvilket er en vækst på tre procent i forhold til samme periode i fjor og en tand bedre end analytikerne forventninger, som ifølge CNBC spåede en omsætning på 18,29 milliarder dollar.

Den justerede indtjening per aktie landede på 2,33 dollar mod analytikernes forventning på 2,29 dollar.

Væksten i dette kvartal er den højeste, som IBM har set i tre år, og selskabet fastholder samtidig forventningerne om, at det samlede år vil byde på toplinje-vækst.

Flere brancher er tilbage på sporet

IBM’s topchef Arvind Krishna vurderer ifølge CNBC, at mange økonomier står over for en genåbning efter coronapandemien, hvilket han vurderer vil skabe gunstige vilkår for selskabet.

”Med økonomier der genåbner over hele verden, vil vi se, at mange markeder og brancher kommer tilbage på sporet. Vi oplever allerede dette i Nordamerika og i udvalgte brancher,” siger han.

IBM oplevede desuden markant vækst i sin ”Cloud & Cognitive Software”-forretning, der blandt andet inkluderer Red Hat.

I denne del af forretningen voksede omsætningen med seks procent til 6,34 milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.