Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google vil være klar med egenudviklede processorer til Chromebooks i 2023

Google sætter nu dato på, hvornår tech-giganten er klar med egenudviklede processorer. Og så kommer de små chips også til at sidde i virksomhedens Chromenotebooks fremadrettet.

I 2023 er Google klar til selv at stå for udviklingen af de processorer, der skal sidde i virksomhedens bærbare computere og tablets, der kører på Googles Chrome-operativsystem.

Altså er det ikke kun virksomhedens mobile processorer, der bliver egenproducerede, som Google i starten af august annoncerer.

Det fortæller kilder tæt på processen til mediet Nikkei Asia.

Dengang ville Googles hardwarechef Rick Osterloh ikke afsløre, hvem der præcist står for produktionen af disse chips, der som de første havner i næste generation af selskabets smartphones - Pixel 6-serien.

Men de mobile processorer, som Google udvikler, er baseret på chip-blueprints fra Arm, det Softbank-kontrollerede britisk-placerede chipfirma, hvis intellektuelle ejendomsret bruges i mere end 90 procent af verdens mobile enheder.

Googles nye fokus på at udvikle sine egne chips kommer, idet globale rivaler følger en lignende strategi for at differentiere deres tilbud.

Amazon, Facebook, Microsoft, Tesla, Baidu og Alibaba arbejder alle for at bygge deres egne halvledere for at drive deres cloud-tjenester og elektroniske produkter.

Google var især inspireret af Apples succes med at udvikle sine egne centrale halvlederkomponenter til iPhones samt sidste års meddelelse om, at det ville erstatte Intel-processoerer med sine egne tilbud til Mac-computere og bærbare computere, fortalte to personer, der var bekendt med Googles tankegang, til Nikkei Asia.

Virksomhedernes pludselige interesse for chip-produktion er tændt af den store krise, som hele tech-verdenen lige nu oplever. Manglen på halvledere har påvirket markedet, og flere bilfabrikanter har måtte sætte deres produktion på hold, grundet manglenede leverancer af chips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere