Artikel top billede

Næsten hver femte nye bil solgt i EU er elektrisk

En ud af fem nye biler solgt i tredje kvartal i EU var en elektrisk model, viser nye tal. Til gengæld går det skidt med salget af især diesel-biler. I Danmark voksede salget af rene el-biler med hele 97 procent i tredje kvartal.

Forbrugerne i Europa har forstået budskabet, og vi køber nu betydeligt flere elektriske biler og hybridbiler end tidligere.

Det viser helt nye tal for bilsalget fra de europæiske bilproducenters organisation ACEA.

I tredje kvartal var næsten 19 procent af de nye biler enten en fuldt elektrisk eller en hybrid-model.

Salget af fuldt elektriske modeller voksede med ikke mindre end 57 procent til 212.000 enheder, mens salget af hybrid-modeller voksede næsten 43 procent til 197.000 enheder.

Salget af benzindrevne biler faldt til gengæld 35 procent. Benzindrevne biler udgør dog stadig næsten 40 procent af det totale bilsalg.

Dieselbiler er efterhånden et totalt no-go. Salget af den slags faldt med over 50 procent i kvartalet.

For mindre end ti år siden var hver anden nye bil i EU en diesel-model. Nu udgjorde salget i tredje kvartal kun 18 procent.

Tal for Danmark

I Danmark blev der i tredje kvartal solgt næsten 7.600 el-biler mod godt 3.800 i samme kvartal sidste år. Det er en fremgang på lige over 97 procent. I alt er der de første tre kvartaler af i år solgt lige over 15.000 elbiler i Danmark.

Når det gælder de såkaldte plugin-hybrider var fremgangen i kvartalet mindre markant - godt 51 procent. I de første tre kvartaler er der i alt solgt lige over 28.000 af den type i Danmark mod næsten 11.000 sidste år, så det er en fremgang på lige over 157 procent.

De lidt mindre avancerede hybrid-biler, som altså ikke kan lades op ved en stander, er vi knap så begejstrede for i Danmark. Salget af dem faldt med 19 procent i kvartalet i forhold til året før, og der er totalt set kun solgt små seks procent flere af dem i år.

Salget af benzinbiler i Danmark følger den europæiske udvikling. Salget droppede med 36,5 procent i tredje kvartal og totalt er faldet i år på næsten 17 procent i forhold til sidste år svarende til cirka 71.000 biler.

Det samme gælder sådan set udviklingen i salg af diesel-biler. Her er faldet på lige over 54 procent i tredje kvartal, og totalt for året er faldet indtil nu lige over 40 procent, så der totalt set er solgt lige over 19.000 dieselbiler.

Så det er altså tæt på, at de rene el-biler overhaler salget af diesel-biler i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere