Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk Erhverv advarer om utilsigtede cyberangreb fra Østeuropa / Krav om automatisk indrapportering på vej for danske virksomheder / VMware: Masser af hackerangreb mod Linux

Dansk Erhverv advarer om utilsigtede cyberangreb fra Østeuropa. Krav om automatisk indrapportering på vej for danske virksomheder. VMware: Masser af hackerangreb mod Linux. Disney har store planer inden for metaverse.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing fra Computerworld. Din morgen-briefing er denne morgen skrevet af Dan Jensen.

Dansk Erhverv advarer om utilsigtede cyberangreb fra Østeuropa

Den tilspidsede situation mellem Ukraine og Rusland kan ramme danske virksomheder utilsigtet, advarer Dansk Erhverv.

Vi har nemlig tidligere set, at danske virksomheder - ikke mindst Mærsk i 2017 - bliver ramt af såkaldte ‘spill over’-angreb, som via internettet har spredt sig fra de mål, som angrebene oprindeligt var tiltænkt.

“Virksomhederne skal være oppe på dupperne for ikke at blive udsat for de her spill over-konsekvenser fra cyberangreb. Cyberspace kender ikke landegrænser, og derfor er der faktisk større risiko for, at danske virksomheder bliver ramt, end man måske lige forestiller sig,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Her opfordrer man til, at alle danske virksomheder omgående får gennemgået deres beredskab, får testet backup og får opdateret software og styresystemer.

Du kan læse mere hos Dansk Erhverv her.

Krav om automatisk indrapportering på vej for danske virksomheder

Regeringen vil med en ny bogføringslov for virksomheder have alle danske virksomheder til at digitalisere og registrere alle data ved hjælp af særligt godkendte digitale bogføringssystemer, skriver Børsen.

Ideen er, at alle indberetninger til det offentlige skal automatiseres, så det offentlige automatisk modtager de digitale regnskabsdata og lignende fra virksomheder.

Regeringen sigter efter, at de nye regler skal gælde fra regnskabsåret 2023.

“Det vil gøre det markant lettere for virksomheder, når de skal bogføre og indberette, og samtidigt gøre livet sværere for det lille mindretal, som ikke har orden i penalhuset, og som bruger den ikkedigitaliserede og -automatiserede hverdag til skatteunddragelse og økonomisk svindel,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til avisen.

VMware: Masser af hackerangreb mod Linux

Et stigende antal hackerangreb rettes mod Linux, som især anvendes som styresystem til servere - herunder de store serverparker i de datacentre, der udgør hjertet i clouden.

“De fleste af nutidens sikkerhedsløsninger fokuserer på Windows-baserede trusler, hvilket efterlader mange offentlige og private cloudløsninger sårbare over for angreb,” meddeler VMware.

Selskabet peger på, at den mest effektive metode til at afværge angreb er at indføre zero trust-adang og ‘prioritere opsporingen af truslerne,” som det hedder.

“Cyberkriminelle bruger flere og flere teknologier og tilføjer malware, der retter sig mod Linux-baserede operativsystemer for at maksimere virkningen af ​​deres angreb med så lille en indsats som muligt,” meddeler selskabet.

Disney har store planer inden for metaverse

Disney har store planer, når det gælder mulighederne i de kommende store digitale metaverse-universer, som Facebook, Microsoft og flere andre for alvor er begyndt at lægge sig i selen for at udvikle.

Disney har netop udnævnt Bob Chapek som topchef for selskabet nye metaverse-strategi med ansvar for at udvikle det, som Disney kalder for ‘næste generation storytelling,’ der skal ‘forbinde den fysiske og den digitale verden.’

Facebook satser stort på at udvikle sit metaverse, som selskabet tror vil blive fremtidens internet og har endda skiftet navn til Meta for at underbygge satsningen.

Også Microsoft satser stort på området, hvilket du kan læse mere om her: Derfor vil Microsoft købe Blizzard: Kampen om at udvikle fremtidens internet er i gang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere