Ericsson T39: Mobil med det hele

Den mest avancerede mobiltelefon på markedet hedder Ericsson T39. Den lille frække sag er proppet med teknologi. Blandt meget andet understøtter triband-telefonen GPRS, Bluetooth, High Speed Data og WAP. Vi afprøver telefonen.

Lille og smart

T39's dimensioner er 10x5x2 centimeter, og vægten er 86 gram.
T39 er nyeste model fra Ericsson. Triband-telefonen kan bruges i alle lande med GSM-dækning, og den er proppet med ny teknologi. Faktisk mangler den bare en MP3-afspiller for at være helt genial, og et MP3-modul kan da også fås som ekstraudstyr.

Listen over funktioner er lang. Den lille telefon understøtter GPRS, Bluetooth, High Speed Data, WAP, SMS med ordbog og infrarød kommunikation, og der er indbygget kalender og adressebog, der kan synkroniseres med pc'en. En simpel e-mail klient er det såmænd også blevet til.

I funktionalitet er T39 stort set magen til den lidt ældre R520-model, men indpakningen er blevet noget mere appetitlig. Det er lykkedes Ericsson at kappe tre centimeter af telefonen og give den et tidssvarende design. Desværre skal man stadig trækkes med en antenne, der stikker et par centimeter ud fra telefonen, og klappen vil nok være et spørgsmål om smag og behag, men i øvrigt har designerne klaret opgaven godt. Teknikerne skal også have ros: Det er simpelthen utroligt, at der er blevet plads til så meget teknologi på så lidt plads.

De mange faciliteter er ikke meget værd, hvis mobiltelefonens vigtigste egenskaber ikke er i orden. Lydkvaliteten skal være god, og batteriet skal holde i lang tid. Her skuffer T39 ikke, for lyden er rigtig god, og med det tynde batteri, der følger med som standard, målte vi taletiden til lidt under syv timer. Det er rigtig flot. Standby-tiden, som vi ikke testede, er opgivet til 300 timer, svarende til hele 12,5 døgn.

Displayet er ikke ret stort men tydeligt med høj opløsning i gråtoner og plads til fire linier tekst. Menuen er forholdsvis nem at finde rundt i, og enkelte oversættelsesbøffer er til at leve med.

Oplagt til data

T39 er som skabt til data. GPRS giver hurtigere adgang til WAP, og e-mail klienten konfigurerer man på samme måde, som det kendes fra alle andre klienter, og så kan telefonen bruges til at sende og modtage mails. Som vi før har skrevet, er kombinationen af GPRS og Bluetooth ideel, hvis man gerne vil have internetadgang på pc'en, når man er på farten. Teknologien virker, som den skal, men man skal ikke regne med, at hastigheden for dataoverførsel kommer op i nærheden af de 53,6 kbit/s, som telefonen skulle kunne klare. Vi målte ikke hastigheder meget over 30 kbit/s. Bluetooth kan i øvrigt bruges i mange andre sammenhænge end til datatransmission til og fra en pc med Bluetooth-modul.

Man kan bruge T39 sammen med et Bluetooth headset, så selve telefonen kan blive i lommen under samtalen.
Hvis teleselskabet ikke understøtter GPRS, kan man vælge datatransmission gennem High Speed Data (HSCSD) i stedet. Her kan hastigheden komme op på 28,8 kbit/s, og man betaler pr. minut i stedet for pr. megabyte, som det er tilfældet med GPRS.

Til pc'en medfølger et synkroniseringsprogram til Microsoft Outlook samt software til indstilling af telefonen. Når sidstnævnte program søger efter tilsluttede telefoner, søger den ikke via Bluetooth, selv om det ville være oplagt. Man er tvunget til at benytte den infrarøde port, idet der ikke medfølger et kabel til serielporten. Det betyder også, at Bluetooth-forbindelsen til telefonens modem skal installeres manuelt, og generelt kunne det medfølgende software godt være noget mere brugervenligt.

T39 leveres i tre forskellige farver, og prisen er omkring 3.500 kroner med moms. Man kan spare en tusindlap, hvis man køber telefonen med abonnement.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere