Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

(Foto: Jesper Lisby)

Salget af Apples AirTags går amok efter lufthavnskaos: Stiger med 500 procent

Apples AirTags stiger i popularitet som følge af flere problemer med passageres bagage i lufthavnene.

Appless AirTags kan bruges til at finde forsvunden bagage, hvilket kan være nyttigt i en tid med kaos i landets lufthavne, og derfor stiger salget, skriver Meremobil.

Strejker, aflyste fly og en relativ ustabil situation i lufthavnene den seneste tid har gjort, at forbrugerne er blevet mere opmærksomme på Apple-produktet for at have mulighed for at spore bagage, som for eksempel går tabt eller bliver forsinket.

Og den stigninger mærkes særligt hos Humac.

"I Humac mærkede vi i den grad den øgede interesse for Apples AirTags. Fra juni til juli steg vores salg med 500 procent," siger Michael Bech, administrerende direktør i Humac til mediet.

AirTag kan placeres i tasker, kufferter eller som vedhæng på ens nøgler.

Tidligere kontroverser

Airtags har tidligere haft kontroverser, da produktet har kunne bruges til at spore andre mennesker uden, de ved det.

Apple medlte i starten af året, at selskabet ville ændre i opsætningen af selskabets omstridte sporings-enheder AirTag, så de bliver mindre anvendelige til at spore brugere uden, at de opdager det.

Blandt ændringerne var blandt andet at nu sikre, at brugerne tidligere får besked, når en ukendt AirTag følger dem.

Desuden skal ikke-opdagede AirTags være nemmere at finde ved hjælp af en mere tydelig alarm, ligesom den kraftigere chip, som er placeret i nyere iPhones, skal udnyttes til med funktionen Precision Finding at føre brugeren direkte til selv skjulte AirTags.

Desuden vil AirTag sende en alert til brugerens iPhone, når AirTag giver lyd fra sig. Hidtil har den lille AirTag alene givet et ping fra sig.

"AirTag blev designet til at hjælpe folk med at lokalisere deres ejendele og ikke til at tracke mennesker eller andre mennesker ejendom," meddelte Apple.

Selskabet pegede dengang på, at det havde arbejdet tæt sammen med både myndigheder og sikkerheds-organisationer på at sikre AirTag mod misbrug.

Du kan læse mere om ændringerne hos Apple her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital