Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Whistleblower-platform rejser millioner / Rusland blokerer streamingplatform / Lars Seiers blockchain-virksomhed indgår samarbejde / Inddrivelsessystem har nu inddrevet 10 milliarder kroner

Morgen-briefing: Whistleblower-platform rejser millioner / Rusland blokerer streamingplatform / Lars Seiers blockchain-virksomhed indgår samarbejde / Inddrivelsessystem har nu inddrevet 10 milliarder kroner.

Godmorgen!

Så blev det mandag, og i dagens morgenbriefing kan du læse om gældsinddrivelse, Rusland, der udelukker endnu en platform, blockchain, en whistleblower platform, der modtager millioner og Tiktok med fokus på e-handel.

Dagens nyheder leveres af journalist Kristoffer Ingemand. God fornøjelse.

Inddrivelsessystem har nu inddrevet 10 milliarder kroner

Gældsstyrelsens nye inddrivelsessystem PRSM har nu inddrevet de første 10 milliarder kroner.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Styrelsen skriver også, at systemet stadig inddriver mere og mere gæld, hvilket betyder, at flere personer med gæld til det offentlige bliver trukket i deres løn eller ydelser, før de får pengene udbetalt.

”Det siger selvfølgelig noget om, at det nye inddrivelsessystem grundlæggende virker, når vi nu har inddrevet 10 mia. kr. i systemet. Der er stor fremdrift, og det er et afgørende skridt mod en normaliseret gældsinddrivelse. Det betyder dog ikke, at vi er i mål. Der er stadig hårdt arbejde forude, og det er vi meget bevidste om”, siger fungerende direktør i Gældsstyrelsen Henrik Rosendahl i meddelelsen.

Whistleblower-platform rejser millioner

Selskabet Whistleblower Software har rejst 23 millioner kroner ved en investeringsrunde, som skal bruges til at udvide internationalt.

Det skriver Finans.

Virksomheden har også hentet to nye bestyrelsesmedlemmer nemlig administrerende direktør i Wire, Morten Brøgger, og øverste chef i it-selskabet, Mjølner, Brian Jeppesen.

”Det er en sjældenhed, at en ung virksomhed rejser så mange millioner og får så hurtig succes, men vi har været enormt hurtige til at få kunder og komme ind på markeder,” siger den CEO i Whistleblower Software, Jakob Lilholm til mediet.

Rusland blokerer streamingplatform

Rusland blokerer for musikstreamingtjenesten Soundcloud.

Det skriver Reuters.

"Roskomnadzor begrænsede adgangen til SoundCloud-tjenesten i forbindelse med placering af materialer, der indeholder falske oplysninger om arten af ​​den særlige militæroperation på Ukraines territorium," lyder det fra det russiske nyhedsbureau Interfax med henvisning til myndigheden kommunikationsvagthunden Roskomnadzor.

Lars Seiers blockchain-virksomhed indgår samarbejde om uddannelsesplatform

Lars Seier Concordium indgår et samarbejde med Next-Gen, som vil åbne op for en decentral platform for uddannelse og kvalifikationer.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Platformen vil være rettet mod personer, der vil ud arbejdsmarkedet, virksomheder der ønsker kompetente medarbejdere, og uddannelsesinstitutioner eller undervisere, der ønsker at undervise i relevante, opdaterede og meningsfulde læseplaner.

Tiktok vil udvide fokus på e-handel

Tiktok vil med et partnerskab med selskabet TalkShopLive oprette en live-shoppingplatform i Nordamerika.

Det skriver Financial Times.

Detaljerne i aftalen mellem selskaberne er ved at blive afsluttet, og kontrakten er ikke underskrevet endnu, skriver mediet.

Tiktok shopping er tilgængeligt i Storbritannien, Thailand, Malaysia, Vietnam, Singapore, Filippinerne og Indonesien.