Artikel top billede

(Foto: Linus Mimietz)

Microsoft vil benytte svensk teknologi til at øge sikkerheden ved fjernarbejde

For i højere grad at beskytte fjernarbejdere mod phishing-angreb lancerer Microsoft understøttelse af smart cards på mobile enheder – og svenskudviklede Yubikey er nøglen til løsningen.

Microsoft har lanceret en ny måde for brugere af mobile enheder at beskytte sig selv mod phishing-angreb.

Tech-giganten har valgt den svenskfremstillede Yubikey som det smartcard, der skal benyttes i forbindelse med multi-faktor godkendelse til Azure AD Certificate-based Authentication (CBA) på mobile enheder. Yubikey er skabt af svenske Yubico.

Det skriver vores søstermedie ComputerSweden.

Baggrunden er, at flere og flere medarbejdere på arbejdsmarkedet arbejder hybridt, hvor noget arbejde udføres fra kontoret og noget hjemmefra, og behovet for at beskytte flere enheder er derved steget, da der nu er flere angrebsflader.

"Nu er vi begejstrede for at annoncere den offentlige forhåndsvisning af Azure AD CBA-understøttelse på iOS- og Android-enheder ved hjælp af certifikater på hardwaresikkerhedsnøgle," skriver Microsoft og fortsætter:

"Med bring-your-own-device, byod, på vej, vil denne funktion muliggøre phishing-resistent multi-faktor godkendelse."

Hos Yubico er man begejstret for samarbejdet.

"Den støtte, der lanceres, betyder, at hundredtusindvis af svenskere nu kan logge ind med en Yubikey både i et traditionelt it-miljø bag firewallen såsom computer og server, i skyen med Microsoft Azure AD og på mobilen. enheder gennem webapps og til Office programmerne på mobilen," lyder det i en udmelding fra Yubico.

"Microsoft og Yubicos initiativ betyder, at svenske organisationer og virksomheder nu skal gennemgå, hvordan smartcards bruges til fjern- og mobilarbejde. Det er det, det moderne arbejdsliv kræver, nu er det tid til, at arbejdsgiverne tager ledertrøjen på. Industrien er klar," siger Jonas Markström, senior løsningsingeniør hos Yubico.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere