Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Venturemillioner bag dansk antivirus-succes

Turbovæksten fortsætter for det danske sikkerhedsfirma Bullguard, hvis software er downloadet mere end 20 millioner gange. Bullguard har nu mere end 40 ansatte. Stifteren peger på 15 millioner kroner i venturekapital som en stor del af årsagen.

Sikkerhedsfirmaet Bullguard med base i København har i al stilhed arbejdet sig frem som en mellemstor spiller i en branche, hvor konkurrencen ellers er benhård.

Selskabet skaffede allerede sidste år omkring 15 millioner kroner i venturekapital fra den fremsynede venture kapital-gruppe Draper Fisher Jurvetson, der er mest kendt for sine succesrige investeringer i Overture og Hotmail.

Pengene er blandt andet gået til at købe rettighederne til den teknologi, Bullguard bruger i selskabets software.

Kvalitetsstempel

Investeringen har samtidig været et kvalitetsstempel for Bullguard, hvis software er blevet hentet mere end 20 millioner gange over nettet og samtidig er distribueret i stort antal i fysisk form.

- Vi kan se, at det er meget smart at være associeret med en af verdens mest succesfulde venturefonde, og det har været en meget vigtig del af at kunne ekspandere så hurtigt, som vi har gjort, siger direktør og medstifter Morten Lund.

Ifølge ham har Bullguard formået at finde et hul i markedet med selskabets sikkerhedssoftware, der er en enkel kombination af antivirus, firewall og onlinebackup.

Morten Lund tilskriver også succesen, at Bullguard udelukkende fokuserer på forbrugermarkedet, hvor tingene helst skal være så simple og gennemskuelige som muligt.

Senest har Bullguard indgået en aftale med den store britiske avis Sunday Times, som i slutningen af november sendte sikkerhedssoftwaren ud til samtlige læsere på en månedlig cd.

Bullguard kan hentes fra nettet og gratis prøves i to måneder, hvorefter det koster 49 dollars - omkring 275 kroner - for et års abonnement og 100 megabyte plads til onlinebackup.

Morten Lund ønsker ikke at oplyse, hvor mange kunder Bullguard har, men fortæller, at der er i hvert fald er nogle procent af alle downloads, som også konverteres til kunder.

- Vi har vækstrater på 15 til 20 procent hver måned, så vi har en supergod forretning, og så produktudvikler vi meget kraftigt. Vi er nu kommet med en version 5, som kan alle de ting, vi gerne vil stå inde for, siger han.

Fysisk distribution

Tanken var fra begyndelsen, at Morten Lund og medstifter Theis Søndergaard skulle være de eneste fastansatte, mens resten skulle outsources.

Med mere end 40 ansatte, en udviklingsafdeling i Rumænien og salgskontorer i England, Skandinavien og USA har tingene dog udviklet sig anderledes.

Det har også betydet, at Bullguard har indgået en række aftaler med traditionelle it-distributører, som sørger for at sælge Bullguard i fysisk form. Produktet kan eksempelvis købes i 45 danske butikker.

- Markedet begynder at blive meget stort i den fysiske del. Jeg er født online, så jeg havde ikke set det komme. Jeg havde heller ikke forestillet mig, at vi kunne sælge ind til verdens største pc-producenter, men det er ikke altid, man tænker stort nok, siger han.

Også produktmæssigt udvikler Bullguard sig, og Morten Lund fortæller, at anti-spam og anti-spyware er nogle af de funktioner, som selskabet overvejer at udvide med.

Viral marketing

Investeringen sidste december fra Draper Fisher Jurvetsons internationale selskab Eplanet Ventures var ikke helt tilfældig.

Venturekapital-firmaet satser på små firmaer med stort markedspotentiale og har specielt fokus på såkaldt viral marketing, hvor man forsøger at få brugerne af et produkt til selv at sprede budskabet videre.

Det havde Bullguard stor succes med tidligere i år, da titusindvis af internetbrugere hver dag så en grovkornet reklamefilm, som omtalte Bullguards produkt og var produceret af det københavnske firma Goviral.

Skype og Bullguard

Venturekapitalfirmaet Draper Fisher Jurvetson stod tidligere i år også bag et stort kapitalindskud i den halvdanske telefonitjeneste Skype, og det er bare et af flere bindeled mellem Bullguard og Skype.

Morten Lund var således en af de tidlige investorer i Skype, mens Skype-stifter Janus Friis var med til at stifte Bullguard, som i dag også får en omtale på Skypes hjemmeside.

Opbygningen af Bullguard med administration i Danmark og udvikling i Rumænien minder samtidig meget om Skypes tilgang, hvor udviklingen ligger i Estland, mens ledelsen sidder i England.

Trods kapitalindskuddet fra Draper Fisher Jurvetson sidder Morten Lund og de andre stiftere stadig på aktiemajoriteten i Bullguard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere