Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan du se den danske filmskat på nettet

Nordisk Film lancerer streamingtjeneste for de danske klassikere og samler ekstramateriale digitalt.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Streamingtjenester konkurrerer typisk om at have mest muligt forskelligt indhold. Nu lancerer Nordisk Film streamingtjenesten Dansk Filmskat, der med sit lokale fokus, særligt udvalgte titler og ekstramateriale, tilbyder noget andet end de store udenlandske streamingtjenester.

Direkte adgang til dansk filmhygge

’Dansk Filmskat’ udvælger filmklassikere og bagom-optagelser og viser nye eksklusive interviews med folkekære filmlegender som fx Ghita Nørby, Morten Grunwald og Bent Fabricius-Bjerre. Hver uge tilføjes nyt indhold til siden, og filmene er digitalt restaureret, så de kan opleves i bedste billed- og lydkvalitet på både tablet, computer, smartphone, Chromecast og via AirPlay. I løbet af 2015 vil ’Dansk Filmskat’ også blive tilgængelig på Smart-TV.

”Dansk Filmskat adskiller sig fra de store, internationale streamingtjenester med et nøje udvalgt sortiment af det bedste fra den danske filmhistorie. Tjenesten biver en niche indenfor sit felt, og vi lover masser af hundehoveder, soldaterkammerater og klassisk dansk hygge,” fortæller Christian Folden Lund, Digital Direktør i Nordisk Film.

Efterspørgsel på danske klassikere

Mere end en tredjedel af alle danskere gør nu brug af streamingtjenester, og hos Nordisk Film oplever man stor efterspørgsel på at se danske film og ekstramateriale digitalt. Hos ’Dansk Filmskat’ er de danske klassikere i højsædet, og her vil man finde indhold, der ikke er tilgængeligt på de store, internationale streamingtjenester.

”Vi er stolte af at kunne dedikere en hel filmtjeneste kun til den danske filmskat, så Poul Reichhardt, Ghita Nørby, Ove Sprogøe og alle de andre nu er at finde i samme univers. Med ’Dansk Filmskat’ giver vi filmklassikerne den opmærksomhed, de fortjener.” fortsætter Christian Folden Lund.

Streaming for hele familien

Ifølge en undersøgelse foretaget af Nordisk Film synes en tredjedel af de danskere, der regelmæssigt anvender en streamingtjeneste, det er vigtigt, at have adgang til lokale film, hvoraf særligt ældre danske film vægtes højt. Det er ikke kun er de yngre generationer, der er flittige brugere af digitale ydelser. Ifølge DR’s Medieanalyse fra 2014 følger den ældre generation af danskere også med. Hele 42 % af de 60-74-årige har en tablet i husstanden – til sammenligning var det kun 23 % i år 2013.

Udviklingen går altså kun én vej, hvilket Nordisk Film imødegår med åbne arme. Den 25. februar lanceres ’Dansk Filmskat’ med et introduktionstilbud, hvor danskerne i en begrænset periode kan prøve 1. måned gratis. Herefter er prisen 49 kr. pr. måned.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere