Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Canon PowerShot G5 X

Det er ikke altid, at man kan slæbe det store spejlreflekskamera med sig, men derfor behøver man ikke droppe håbet om gode billeder og overgive sig til sin smartphone. Med PowerShot G5 X har Canon nemlig gjort det muligt at få rigtig meget af det, man kender fra sit spejlreflekskamera, med i et lille lommevenligt kamera.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er al den fysiske kontrol, du kan drømme om og en krystalklar touchskærm, som gør det muligt at se dine pletskud og dykke ned i menuerne. Dertil kommer en digital søger af afsindig skarp kvalitet, der gør det muligt at fange motiverne ligesom på et spejlreflekskamera. Digic 6-processoren nedstammer fra kameraer langt højere i Canon-hierarkiet, mens en stor 1” CMOS-sensor med 20.2 megapixel og et 24-100 mm zoom-objektiv med 9-bladet f/1.8-2.8 blænde sikrer, at du er godt stillet, hvad enten du vil skyde store naturlandskaber eller nærportrætter.

Video kan skydes i full HD, 60 fps og står ganske flot, hvilket ikke mindst skyldes en stærk billedstabilisering. Vi kunne godt have ønsket mulighed for at gå op i 4K, men det er en detalje, som er til at leve uden. Kameraet er forsynet med NFC og Wi-Fi, så du kan dele billeder trådløst og styre kameraet fra din smartphone. Udover muligheden for at skifte objektiv, mærker du derfor ikke de helt store afsavn, hvis du engang imellem bytter det store spejlreflekskamera ud med PowerShot G5 X.