Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Over halvdelen af virksomheders webtrafik kommer fra robotter

Langt fra al webtrafik kommer fra internet-brugere af kød og blod. Ny løsning skal afsløre ”falske” annoncekliks fra robotter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ifølge it-virksomheden Akamai kommer op til 60 pct. af virksomheders webtrafik fra såkaldte bots, der er små computerprogrammer med gode eller ondsindede dagsordner. Ny løsning skal hjælpe virksomheder med at håndtere bot-trafikken, fx ved at afsløre ”falske” annoncekliks.

Op til 60 pct. af virksomheders webtrafik kommer fra bots, der bliver sat til at udføre opgaver på virksomhedens hjemmeside. Det viser tal fra en af verdens førende CDN-virksomheder Akamai, der håndterer 15-30 pct. af al internettrafik. Derfor lancerer Akamai nu Bot Manager, der skal hjælpe virksomheder med at håndtere deres bot-trafik.

”It-systemer på tværs af brancher og industrier bliver i stigende grad drevet af algoritmer og automatiske computerprogrammer. Derfor skal virksomheder i realtid have mulighed for at identificere, kategorisere, blokere og håndtere de forskellige typer af bots”, siger Per Sterner nordisk direktør for Akamai.

Good bot, bad bot

Der findes mange forskellige typer af bots – både gode og onde. De ”gode” bots kender vi eksempelvis fra webcrawlers, der bliver brugt i søgefunktioner eller til at holde en hjemmeside opdateret ved automatisk at validere HTML-koder og tjekke links. Men bots kan også have ondsindede dagsordner.

Den onde bottrafik kan fx være såkaldte ”skrabere”, der går ind på en hjemmeside og stjæler indhold eller prisinformation. Derudover kan onde bots også gå ind og producere falske kliks på onlinceannoncer, og dermed øge annonceomkostningerne for virksomheden. Eller de kan blive brugt til at opkøbe særlige tilbudsvarer på en hjemmeside, og dermed gøre dem utilgængelige for rigtige kunder.

”Internettet er fuld af bots, og indtil nu har virksomheder haft to valg: Enten at blokere alle bots eller lide i stilhed. Desværre er ingen af de to muligheder særlig gode. Derfor håber vi, at virksomehder emd den nye løsning kan få gennemsigtighed i deres bot-trafikken, og kan bruge disse data proaktivt på forskellige områder”, siger Per Sterner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere