Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Over halvdelen af virksomheders webtrafik kommer fra robotter

Langt fra al webtrafik kommer fra internet-brugere af kød og blod. Ny løsning skal afsløre ”falske” annoncekliks fra robotter.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ifølge it-virksomheden Akamai kommer op til 60 pct. af virksomheders webtrafik fra såkaldte bots, der er små computerprogrammer med gode eller ondsindede dagsordner. Ny løsning skal hjælpe virksomheder med at håndtere bot-trafikken, fx ved at afsløre ”falske” annoncekliks.

Op til 60 pct. af virksomheders webtrafik kommer fra bots, der bliver sat til at udføre opgaver på virksomhedens hjemmeside. Det viser tal fra en af verdens førende CDN-virksomheder Akamai, der håndterer 15-30 pct. af al internettrafik. Derfor lancerer Akamai nu Bot Manager, der skal hjælpe virksomheder med at håndtere deres bot-trafik.

”It-systemer på tværs af brancher og industrier bliver i stigende grad drevet af algoritmer og automatiske computerprogrammer. Derfor skal virksomheder i realtid have mulighed for at identificere, kategorisere, blokere og håndtere de forskellige typer af bots”, siger Per Sterner nordisk direktør for Akamai.

Good bot, bad bot

Der findes mange forskellige typer af bots – både gode og onde. De ”gode” bots kender vi eksempelvis fra webcrawlers, der bliver brugt i søgefunktioner eller til at holde en hjemmeside opdateret ved automatisk at validere HTML-koder og tjekke links. Men bots kan også have ondsindede dagsordner.

Den onde bottrafik kan fx være såkaldte ”skrabere”, der går ind på en hjemmeside og stjæler indhold eller prisinformation. Derudover kan onde bots også gå ind og producere falske kliks på onlinceannoncer, og dermed øge annonceomkostningerne for virksomheden. Eller de kan blive brugt til at opkøbe særlige tilbudsvarer på en hjemmeside, og dermed gøre dem utilgængelige for rigtige kunder.

”Internettet er fuld af bots, og indtil nu har virksomheder haft to valg: Enten at blokere alle bots eller lide i stilhed. Desværre er ingen af de to muligheder særlig gode. Derfor håber vi, at virksomehder emd den nye løsning kan få gennemsigtighed i deres bot-trafikken, og kan bruge disse data proaktivt på forskellige områder”, siger Per Sterner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere