Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Epson ET-7700: Print fotos i lange baner

Den blækbesparende Epson ET-7700 skåner både miljøet og din pengepung uden at gå på kompromis med printkvaliteten.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det kan være dyrt at printe fotos, og så er printerblæk heller ikke ligefrem det bedste for miljøet.

Men med Ecotank-systemet har Epson fundet en måde at begrænse både udgifterne og de miljømæssige omkostninger ved at printe tekst og foto.

Fyld tanken op

ET-700 klarer begge dele, den er dog rettet mod fotoprint. Derfor er der også selvstændige tanke til de grundlæggende farver og til to typer sort.

Modsat almindelige printere påfyldes blækket ikke i form af patroner, men kommer i plastflasker, som man tømmer i de tilhørende tanke.

Det betyder for det første, at der er meget længere mellem optankninger og for det andet, at blækspild minimeres. ikke mindst fordi man kan påfylde farverne enkeltvis.

Selvom det vil være nyt for de fleste, så er det stort set umuligt at gøre noget forkert, for ikke nok med, at du bliver ført igennem påfyldningen trin for trin, når du installerer printeren, systemet er også lavet så snedigt, at blækket kun kan forlade flaskerne, når de sidder i printeren, og det er umuligt at sætte en flaske i en forkert tank.

Vores påfyldning skete således helt gnidningsfrit, og det samme gjaldt resten af installationen, som på pædagogisk vis beskrives via skærmen. Kalibreringen tager dog lidt tid.

Træge taster

Betjeningen foregår via printerens nydelige farvedisplay med store og nemt forståelige ikoner. Desværre er der ikke tale om et touchdisplay, så du må navigere med knapperne ved siden af.

Som sådan er det dog ikke det store problem, dog er knapperne en smule træge og især ”OK”-knappen skal have et ekstra stærkt tryk for at reagere.

Det er dog en lille anke, og også den eneste vi har mod betjeningen af den ellers ret brugervenlige printer.

Lækre fotoprints

Udskrivningen kan ske fra dit kameras hukommelseskort, via USB-kabel eller trådløst over Wi-Fi fra din mobil, tablet eller pc. Du kan også printe via skyen med Epson Connect.

Vi printede både billeder skudt i et snuptag med mobilen og fotos taget med et godt kamera under gode forhold og flere andre ting derimellem.

I alle tilfælde ydede printeren god retfærdighed til originalbilledet. Farvegengivelse er kraftfuld men naturlig, og kontrasten er imponerede.

Tekst klarer den også på fornem vis med klare, rene bogstaver uden smuds omkring. Uanset om den udskriver det ene eller det andet, sker det ret hurtigt.

Scanning er ikke dens stærkeste side, i hvert fald ikke når det gælder billeder. De bliver lettere pixelerede, og farverne lidt skingre, men går man ikke så meget op i detaljerne, kan man fint have glæde af funktionen.

Billig i det lange løb

Ecotank er et ret genialt system. Påfyldningen af blæk er nem, og så er det rart at vide, at når den er klaret, så er der rigtig lang tid til, det skal ske igen.

Og når du så tilmed får virkelig flotte prints og kan være med til at skåne miljøet en smule, så er det svært at se, hvorfor man ikke skulle overveje en Ecotank næste gang, man investerer i printer.

Prisen kan virke høj, men når man tænker over, at der følger blæk med til cirka tre års almin-deligt forbrug, så er printeren egentlig ret billig.