Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

NoFoss giver hjælp til grøn transport

Webplatformen Gas2move skifter navn til NoFoss og vil hjælpe kommuner, virksomheder og privatbilister med at bevare overblikket over udviklingen inden for grøn transport, nye køretøjer, infrastruktur og drivmidler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Salget af elbiler har voldsomme vækstrater over det meste af Europa, og næsten dagligt er der nyheder om nye biler, busser og lastbiler, der kan køre på el, biogas, brint og metanol. Infrastruktur, batterier, motorer og brændselsceller udvikler sig i rivende hast.

”Det kan være en stor udfordring at følge med, hvis man er kommune, virksomhed eller privatbilist, der gerne vil køre grønt. Derfor lancerer vi webplatformen NoFoss.dk, der skal hjælpe markedet med at følge med i udviklingen og få en dybere indsigt i både aktuelle muligheder og perspektiver for en fossilfri fremtid,” fortæller Poul Erik Pedersen, der er medindehaver og videnspilot på NoFoss.dk

NoFoss er en videreudvikling af Gas2move, der siden 2013 har organiseret events og formidlet viden om anvendelse af biogas til transport, blandt andet som led i EU-projektet Biogas2020.

Kunder og leverandører finder sammen

Ligesom Gas2move vil NoFoss vil hjælpe kunder og leverandører med at mødes, både på webplatformen og ved events.

”Der er en kraftig vækst i antallet af virksomheder, der tilbyder grønne køretøjer, drivstoffer, infrastrukturløsninger, teknologier og services. I dette nye marked kan det være en udfordring for kunderne at få overblik over mulige leverandører, ligesom det kan være en stor opgave for leverandørerne at finde de rigtige kunder. Det vil vi gerne hjælpe med, blandt andet ved at opbygge en oversigt over leverandører inden både køretøjer, energiløsninger, infrastruktur, teknologi og service,” fortæller medindehaver og salgschef Kris Vetter.

NoFoss har organiseret både mindre og større events og messer inden for grøn transport, og det har givet rigtig gode erfaringer med at bringe leverandører og kunder sammen i nogle fagligt stærke sammenhænge. En aktivitet, der også kommer til at få stor betydning i fremtiden.

Sideløbende hermed tilbyder NoFoss også at hjælpe for eksempel kommuner med at få overblik over deres muligheder for at omstille til grøn transport, ikke mindst at etablere en dialog med potentielle leverandører og andre aktører, der kan hjælpe kommunerne videre i den grønne omstilling.

Se mere på https://nofoss.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere