Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sonos lancerer bærbar Bluetooth-højttaler med adgang til hele systemet

Den lille Roam har adgang til hele Sonos-universet uanset hvor du er og finder selv ud af at skifte mellem Wi-Fi og Bluetooth.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sonos har faktisk allerede en Bluetooth-højttaler i sortimentet, men den bastante Move er ikke så oplagt at tage med på farten.

Det er Roam til gengæld. Den nye højttaler vejer ikke mere end 430 gram og kan være i en selv en lille taske uden problemer.

Der er batteri til ti timers musik og Bluetooth-forbindelse, så Roam kan kobles direkte på mobilen, når du er ude.

Med en IP67-certificering skal den være beskyttet mod støv og vandtæt ned til 1 meter i 30 minutter.

Skifter selv forbindelse

Som enhver anden Sonos-højttaler er der også Wi-Fi-forbindelse, og højttaleren finder selv ud af at skifte til hjemmets netværk, når det er inden for rækkevidde (ligesom den også selv skifter til Bluetooth, når Wi-Fi ikke tilgængelig).

Uanset om du er koblet på den ene eller den anden forbindelse kan du tilgå Sonos' store streaming-univers. En feature som ikke er tilgængelig på den større Move, der kun fungerer som en simpel Bluetooth-højttaler, når der ikke er Wi-Fi.

Med et enkelt tryk på en knap kobler Roam sig på hjemmets nærmeste Sonos-højttaler, når du er på Wi-Fi. Den kan desuden indgå i hjemmets netværk af højttalere på lige fod med alle andre.

Der er også automatisk TruePlay, som kan tilpasse lyden efter omgivelserne, når du flytter højttaleren til en ny placering. Tager du den med udenfor vil den indstille lyden optimalt efter dette. Den skal ifølge Sonos spille lige godt hvad enten man anbringer den vertikalt og horisontalt. To Klasse H forstærkere perfekt tunet til de små drivere, skal være i stand til at drive stor lyd ud af den lille højttaler.

Trådløs opladning

Opladning sker med USB C eller trådløst. Roam understøtter Qi-opladning og kan derfor lades med enhver kompatible oplader. En særlig Sonos-oplader med magneter, som gør det nemt at placere Roam på den, vil også blive tilgængelig. Den kommer til at koster et par hundrede kroner.

Roam kommer til salg d. 20. april med en pris på 1.399 kroner. Den vil kunne fås i sort og hvid.

https://www.altomdata.dk/5-ting-du-skal-vide-om-sonos-roam/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere