Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Denon DHT-S416: Billig model overrasker

Det er testens billigste – alligevel overrasker Denon-lydsættet med en flot gengivelse af for eksempel stemmer.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det billigste sæt i testen udmærker sig ved at være meget afdæmpet. Ikke kun på grund af sine beskedne dimensioner, hvilket gælder både lydbaren og den tilhørende subwoofer. Men den stofbeklædte front på enhederne giver et afdæmpet og lidt mere luksuriøst design, end prisen antyder. Tæt på er det tydeligt, at Denon er et billigere sæt end konkurrenterne. Subwooferens kabinet er lavet af billigt træ, mens lydbaren bærer præg af megen plast.

Du får da heller ikke alle de funktioner, du finder i mere kostbare løsninger og må nøjes med for eksempel en HDMI-indgang foruden en optisk digital og en analog. Men da de fleste vel benytter HDMI, er det godkendt til almindeligt brug med et tv. Har du flere enheder, er det rart med ekstra HDMI-indgange. På det trådløse område har Denon-sættet Wi-Fi og Bluetooth og mulighed for at streame musik via Chromecast. Der medfølger endda en lille fjernbetjening, som er god, når der skal streames. Når du bruger lydbaren med et tv, grundindstiller man alt med den lille fjernbetjening, og herefter bruger man tv’ets fjernbetjening.

Markant løft

Sættet giver et markant løft af lyden – gengivelsen er klart bedre end med selv et godt tv.

Det er også en mere spinkel lyd, end du får med de større systemer.

Denon DHT-S416 er dog godt hjulpet på vej af subwooferen, der bidrager til mere ”drama”, når du nyder en film – men mindst lige så vigtigt tilføjer lidt af den varme til de størrelsesmæssigt beskedne enheder i lydbaren.

Stemmer har god fylde og varme, især hvis du stiller subwooferen, så den vender i samme retning som lydbaren og ikke for langt væk fra denne. Til actionfilm bliver det hele lidt klemt, og der er ikke specielt meget surround, men til gengæld et lydbillede med god dybde, og lyden når godt ud i lokalet.

Den smalle lydbar er blot 90 centimeter bred. Den har fem funktionsknapper i toppen, som giver let betjening her og nu.

Til ren musiklytning er sættet håbløst. Bas og lydbar hænger ikke ordentligt sammen, så musikken bliver uhomogen. Men som et nydeligt og prisoverkommeligt sæt til dit tv er sættet bestemt godkendt.