Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov

En amerikansk AI-sexrobot er programmeret til at foretrække køn. Fremover kan sexrobotter måske også designes til ældre og handicappede.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den amerikanske producent af sexrobotter RealDoll har skabt en mandedukke, som fortrækker sit eget køn – se billedet foroven. Dukken ved navn Henry er den første af sin art fra firmaets side. I praksis kan Henry også indstilles til at være heteroseksuel, alt efter brugerens ønske.

Ifølge Matt McMullen, administrerende direktør for RealDoll-underafdelingen Realbotix, var udviklingen Henrys AI-software ”kompliceret.”

”Vi skal ikke alene skabe et andet køn, vi er også nødt til at skabe en seksuel præference i profilen,” forklarer Matt MacMullen i en video publiceret på Instagram.

Ikke kun til sex

Henry er ikke den første sexdukke med anderledes programmering i forhold til det gængse marked. I 2019 lancerede RealDoll den kvindelige sexrobot Harmony, hvis AI var i stand til at tilgodese både mænd og kvinder.

Udviklingen af sexrobotter med mere specielle indstillinger stopper næppe der, for andre kundegrupper kan have stort gavn af de kunstige sexpartnere, mener flere forskere.

Ifølge Nancy Jecker, professor i bioetik og humaniora ved University of Washington, bør robotterne også designes til ældre, ensomme borgere.

Intime robotter på plejehjem

Hos ældre eller demente handler servicen ikke kun om sex, men også om selskab og berøring. Håndtering af handicappede med særlige behov er også en mulighed.

Dermed går robotten fra at være en sexpartner til en intim plejerobot. Det er et perspektiv, som især den schweiziske ekspert i maskinel etik Dr. Oliver Bendel er fortaler for.

”Mennesker i beskyttede boliger og plejehjem ønsker, ligesom alle andre, ømhed og sex,” skriver informatikprofessoren på bloggen for det akademiske forlag De Gruyter.

Udvidede funktioner kan være personlig rengøring og oplæsning af frække tekster.

Indtil videre er ingen robotter af den type kommet på markedet, men muligheden er der, mener Adam Poulsen, computerforsker fra australske Charles Sturt University. Ifølge forskeren er det ikke et spørgsmål, om vi får intime robotter, men hvornår. Han sætter dog ingen dato på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere