Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov

En amerikansk AI-sexrobot er programmeret til at foretrække køn. Fremover kan sexrobotter måske også designes til ældre og handicappede.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den amerikanske producent af sexrobotter RealDoll har skabt en mandedukke, som fortrækker sit eget køn – se billedet foroven. Dukken ved navn Henry er den første af sin art fra firmaets side. I praksis kan Henry også indstilles til at være heteroseksuel, alt efter brugerens ønske.

Ifølge Matt McMullen, administrerende direktør for RealDoll-underafdelingen Realbotix, var udviklingen Henrys AI-software ”kompliceret.”

”Vi skal ikke alene skabe et andet køn, vi er også nødt til at skabe en seksuel præference i profilen,” forklarer Matt MacMullen i en video publiceret på Instagram.

Ikke kun til sex

Henry er ikke den første sexdukke med anderledes programmering i forhold til det gængse marked. I 2019 lancerede RealDoll den kvindelige sexrobot Harmony, hvis AI var i stand til at tilgodese både mænd og kvinder.

Udviklingen af sexrobotter med mere specielle indstillinger stopper næppe der, for andre kundegrupper kan have stort gavn af de kunstige sexpartnere, mener flere forskere.

Ifølge Nancy Jecker, professor i bioetik og humaniora ved University of Washington, bør robotterne også designes til ældre, ensomme borgere.

Intime robotter på plejehjem

Hos ældre eller demente handler servicen ikke kun om sex, men også om selskab og berøring. Håndtering af handicappede med særlige behov er også en mulighed.

Dermed går robotten fra at være en sexpartner til en intim plejerobot. Det er et perspektiv, som især den schweiziske ekspert i maskinel etik Dr. Oliver Bendel er fortaler for.

”Mennesker i beskyttede boliger og plejehjem ønsker, ligesom alle andre, ømhed og sex,” skriver informatikprofessoren på bloggen for det akademiske forlag De Gruyter.

Udvidede funktioner kan være personlig rengøring og oplæsning af frække tekster.

Indtil videre er ingen robotter af den type kommet på markedet, men muligheden er der, mener Adam Poulsen, computerforsker fra australske Charles Sturt University. Ifølge forskeren er det ikke et spørgsmål, om vi får intime robotter, men hvornår. Han sætter dog ingen dato på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere