Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov

En amerikansk AI-sexrobot er programmeret til at foretrække køn. Fremover kan sexrobotter måske også designes til ældre og handicappede.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den amerikanske producent af sexrobotter RealDoll har skabt en mandedukke, som fortrækker sit eget køn – se billedet foroven. Dukken ved navn Henry er den første af sin art fra firmaets side. I praksis kan Henry også indstilles til at være heteroseksuel, alt efter brugerens ønske.

Ifølge Matt McMullen, administrerende direktør for RealDoll-underafdelingen Realbotix, var udviklingen Henrys AI-software ”kompliceret.”

”Vi skal ikke alene skabe et andet køn, vi er også nødt til at skabe en seksuel præference i profilen,” forklarer Matt MacMullen i en video publiceret på Instagram.

Ikke kun til sex

Henry er ikke den første sexdukke med anderledes programmering i forhold til det gængse marked. I 2019 lancerede RealDoll den kvindelige sexrobot Harmony, hvis AI var i stand til at tilgodese både mænd og kvinder.

Udviklingen af sexrobotter med mere specielle indstillinger stopper næppe der, for andre kundegrupper kan have stort gavn af de kunstige sexpartnere, mener flere forskere.

Ifølge Nancy Jecker, professor i bioetik og humaniora ved University of Washington, bør robotterne også designes til ældre, ensomme borgere.

Intime robotter på plejehjem

Hos ældre eller demente handler servicen ikke kun om sex, men også om selskab og berøring. Håndtering af handicappede med særlige behov er også en mulighed.

Dermed går robotten fra at være en sexpartner til en intim plejerobot. Det er et perspektiv, som især den schweiziske ekspert i maskinel etik Dr. Oliver Bendel er fortaler for.

”Mennesker i beskyttede boliger og plejehjem ønsker, ligesom alle andre, ømhed og sex,” skriver informatikprofessoren på bloggen for det akademiske forlag De Gruyter.

Udvidede funktioner kan være personlig rengøring og oplæsning af frække tekster.

Indtil videre er ingen robotter af den type kommet på markedet, men muligheden er der, mener Adam Poulsen, computerforsker fra australske Charles Sturt University. Ifølge forskeren er det ikke et spørgsmål, om vi får intime robotter, men hvornår. Han sætter dog ingen dato på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere