Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Creative Sound Blaster GC7: Et cockpit til lydkontrol

Det nye Sound Blaster GC7 kombinerer en glimrende forstærker med en højkvalitets-DAC i et lydkort udformet som et cockpit til lydkontrol.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi er villige til at bruge betragtelige summer på hovedtelefoner og højttalere, men forsømmer ofte forstærkeren. Det er synd, for det kan i den grad være værd at investere lidt her, når lyden skal opgraderes. 

Creative er ekspert i forstærkere og lydkort til computere og mobiler. Det nye Sound Blaster GC7 kombinerer en glimrende forstærker med en højkvalitets-DAC i et lydkort udformet som et cockpit til lydkontrol.

Løfter lyden markant

GC7 er som udgangspunkt rettet mod gamere, som får glæde af lydtilstande som Scout-mode, 7.1 virtual surround og den ret overbevisende Super X-Fi-teknologi skabt af Creative selv. Den udvider lydbilledet betragteligt, så man får en realistisk fornemmelse af at være til stede på slagmarken. Men GC7 gør sig faktisk også fortræffeligt til musik. Hi-Res-lyd i op til 24-bit/192 kHz understøttes, og Creatives app har fine features til lydforbedring. Et halvbilligt sæt Sony-hovedtelefoner kom til at lyde af en million, da vi streamede musik fra computeren via GC7.

Der er fysisk kontrol med drejeknapper til volumen og spil samt mikrofon-balance. I midten er der display, drejepind og knapper til surround, bas, diskant, mikrofon og Super X-Fi, så du kan styre niveauer uden at se på skærmen.

I bunden er fire knapper, hvor du kan gemme lydtilstande. Foruden hovedtelefoner er det muligt at tilkoble højttalere via optisk indgang og minijack, og der er en dedikeret mikrofon-indgang – desværre minijack og ikke XLR.

Lydkortet er kompatibelt med pc, Mac, mobil og diverse spilkonsoller (PS5, PS4 og Nintendo Switch). Forbindelsen sker via USB, og der er en knap til at skifte enhed på bagsiden.

Der er således tale om en enormt alsidig løsning for alle, som vil give lyden et boost.

Samlet vurdering: 5 af 6