Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

AOD PRO AWARD 2021: Her er de bedste testede professionelle it-produkter

En ny tradition er skabt. Velkommen til AOD PRO Award 2021, hvor AOD fejrer de gode hardware- og softwareløsninger med en uddeling af awards til alle de bedste, testede produkter gennem det sidste år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Velkommen til AODs første kåring af årets mest markante professionelle it-produkter – alle dem, redaktionen har peget på blandt de mange hardwareenheder og softwareløsning­er, vi har haft forbi testbænken i det forløbne år. Det er et stort øjeblik og begyndelsen til en ny tradition. Vi planlægger at kåre (endnu flere) professionelle produkter næste år og de følgende år, så AOD PRO Award er kommet for at blive.

Men hvorfor overhovedet etablere en ny award? Verden mangler vel ikke priser og udmærkelser? Nej, det gør den måske ikke, men netop professionel it trænger til mere fokus.

Den hybride arbejdsplads booster

It-produkter og it-teknologi er de senere år druknet lidt i strømmen af skytjenester, it-strategier og streaming. Men det er teknologien bag det hele, som driver værket. Ja, hele samfundet er et hundrede procent afhængigt af elektroniske produkter og den tilhørende software. Hvis den nye AOD PRO Award kan flytte noget opmærksomhed, så er målet nået.

Man kan indimellem læse, at hardware er truet af skyen. Logikken er, at hardwaren flytter op i skyen, og så har virksomheder og andre arbejdspladser gradvist mindre og mindre brug for de konkrete produkter, som har drevet hele it-kanalen siden engang i 1980’erne.

Det kan ikke være mere forkert. Covid-19 skabte et helt nyt marked for it-produkter, nemlig hjemmekontorerne. Den hybride arbejdsplads er det, som dukker frem, nu hvor pandemistøvet har lagt sig. Det har skabt så stor en efterspørgsel efter it-produkter, at verden her i andet halvår af 2021 i voldsom grad står og mangler elektroniske komponenter.

Mobiltelefonen er anden driver. Enhver dansker fra 10 år og opefter har en mobiltelefon – og selvfølgelig også alle medarbejdere i virksomheder og ansatte i den offentlige administration. Det (og hjemmekontorerne) har sat et stort og brandvarmt spotlys på sikkerhed og affødt et kolossalt behov for sikkerhedsløsninger, hvilket igen har boostet hardware- og softwaresalget i stor skala.

Strategisk for smv’erne

I dag taler man om, at it og skyen er strategiske elementer i store virksomheder. Men det er det sandelig også i de små og mellemstore virksomheder, som vi har så mange af i Danmark. Hvordan skal de vælge de rigtige produktløsninger, og hvad betyder det for deres forretning og sikkerhed? It-produkter er vigtigere end nogensinde for lønsomhed og overlevelseskraft.

Ifølge analysevirksomheden The Business Research Company vokser det globale hardwaremarked fra 5451 milliarder kroner i 2020 til 5964 milliarder kroner i år, en stigning på 9,4 procent. Markedet ventes at nå 7442 milliarder kroner i 2025.

Der er mange milliarder grunde til at fejre de bedste på markedet, også de kommende år. Velkommen til AOD PRO Award 2021.

På de næste sider kårer AODs testhold vinderne af AOD PRO Award 2021 – udvalgt blandt alle de bedste, testede professionelle produkter hen over det seneste år. Award-vinderne er delt op i produktkategorier, så du nemt kan gå på opdagelse i listen og finde inspiration til dit næste indkøb af hardware og løsninger. Læs videre på de næste sider ...

AOD PRO Award 2021: Bærbare computere

Dell XPS 15

En veldesignet maskine af forrygende kvalitet og med kræfter af den absolut højeste kaliber. XPS 15 er udstyret med en i9-processor, et GeForce GTX 1650 Ti grafikkort med 2 GB hukommelse. Der er desuden 32 GB ram og en M.2-ssd på 1 TB. Ydelsen er således af en kaliber, der kan matche selv stærke stationære computere. En bedre bærbar til det mobile arbejde er svært at finde.

HP Elitebook Dragonfly G2

En utrolig veldesignet letvægtslaptop med store kræfter og et godt udvalg af tilslutninger. Det er anden generation af Dragonfly-computerne, og med en vægt på 0,99 kilo lægger G2 sig unægtelig i den lette ende af markedet. Det er en maskine, som på alle leder og kanter føles som førsteklasses kram. Tastaturet er blandt de bedste, vi har oplevet i en bærbar, og det samme kan siges om den relativ store touchpad.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

En Lenovo ThinkPad er nærmest lige så ikonisk som en Porche 911, og sammenligningen holder da også, hvad angår holdbarhed, hastighed og pris. Lenovo ThinkPad X1 Carbon lever op til sit ry som en luksusbærbar til den kræsne bruger. Blandt andet Photoshop går ganske kvikt takket være 16 GB hukommelse. Den er ekstremt lækkert bygget trods sin lave vægt, og kun få detaljer afholder os fra at give den testede model topkarakter.

Lenovo Thinkpad X1 Nano

Denne laptop bør være dit førstevalg, hvis mobilitet og lethed er højest oppe på ønske-listen. Vægten er 907 gram, og tykkelsen er blot 14 mm. Trods det kompakte format leverer Intel Core i7-processoren godt med rå regnekræfter til denne ekstremt lækre maskine. Tasterne har perfekt modstand og fin vandring. Skærmen – på 13" – står flot og skarpt. Med 100 procent rgb-farverum egner den sig godt til grafik og foto.

Lenovo Yoga Slim 9i

Kombinationen af høj hastighed, lav vægt og elegant indpakning gør Lenovo Yoga Slim 9i til lidt af en perle. Det er et helt igennem sammenhængende og vellykket produkt. Skærmen er fantastisk god, den opleves som detaljeret og lækker. Til hverdagsbrug er Yoga fin, da den er tynd og let, og læderoverfladen betyder, at den er nem at holde med en hånd, når den er klappet sammen.

MSI Prestige 14 EVO

Designet, vægten og bestykningen sammenholdt med gode detaljer såsom fin skærm, fremragende tastatur og andre finesser gør sammen med prisen denne MSI til et godt alternativ til de mere udbredte brands i business-segmentet. MSI Prestige 14 EVO tilbyder de forbindelser, vi forventer, og ydelsen er høj. Blandt andet takket være Intel Core i7 og en hukommelse på 16 GB.

MSI Prestige 15

MSI er oppe mod stærke konkurrenter fra HP og Lenovo, men er med sit design og gaming-potentiale et stærkt bud på en bærbar til både arbejde og underholdning. Maskinens Core i7-processor og Nvidia GTX-grafikkort gør den i allerhøjeste grad gearet til at håndtere tungere grafikopgaver. Målgruppen får en særdeles vridningsstabil bærbar, der med sine 1,65 kilo og 1,6 cm tykkelse bestemt egner sig til den omkringfarende leder.

AOD PRO Award 2021: Sikkerhed

ESET business

Eset Business er en god og solid sikkerhedsportal, der passer fint til både små og store virksomheder, og som er nem at installere

I takt med at virksomheder flytter deres installationer op i skyen, skal filer og programmer beskyttes på andre måder. De lokale computere, end-points, skal stadig sikres, men det skal filer og mails, der ligger i skyen også, og det kræver andre løsninger end de klassiske.

Eset Business er en rigtig god og solid sikkerhedsportal, der passer fint til både små og store virksomheder. Den beskytter såvel lokale end-points som hele Microsoft 365-installationen, er let at rulle ud og giver et fortrinligt overblik over virksomhedens aktuelle it-sikkerhedssituation.

Læs testen her.

Side 3: Udstyr til møder

Side 4: Netværksharddiske, printere

Side 5: Mobiltelefoner, routere

Side 6: Stationære pc'er, indeklima, tablets

Side 7: Pc-skærme, tastaturer og mus, headset

AOD PRO Award 2021: Udstyr til møder

Poly Studio p21

Poly P21 er den komplette løsning, når du skal holde videomøder. Kvaliteten af både skærm og højttaler er så høj, at du også kan bruge den som almindelig pc-skærm

Med Poly Studio P21 får du den komplette løsning til videomøder. P21 er ikke blot en skærm og et kamera, men også gode mikrofoner, højttalere og trådløs opladning af din mobil.

Skærmen er indrammet i en skal af hård plast, som i tråd med Polys nye designprofil har et imødekommende afrundet look med lys, marmoragtig finish. I toppen sidder webkameraet, som kan lukkes til med en fysisk skyder, så du er helt sikker på at ingen ser med, når du ikke ønsker det.

Kvaliteten af både skærm og højttaler er så høj, at du vil være rigtig godt kørende på kontoret. Ikke kun når det gælder videosamtaler (med Teams, Meet, Zoom eller en af alle de andre tjenester). Også almindelige kontoropgaver håndterer den skarpe og farvestærke full HD LCD-monitor på glimrende vis, mens de 2 x 10 W stereohøjttalere præsterer rigtig fint til både musik og film.

Poly Studio21 vil således være en fremragende allround-løsning til kontoret, hvis 21,5″-formatet passer til dit behov.

Læs testen her.

Jabra PanaCast + HP Elite Slice

To producenter er gået sammen om at skabe et komplet videomødesystem. Det hele er overbevisende kompakt og fungerer gnidningsløst. Løsningen fra Jabra og HP er meget brugervenlig. Design og produktkvalitet er på højt niveau. Jabra er eksperter på video og lyd, og HP kommer med den kompakte computer, som gør løsningen brugbar til flere formål end en ren kameraløsning til mødelokalet.

Logitech Brio 4K

Logitech Brio 4K Stream Edition er det mest professionelle webkamera, AOD har oplevet og testet. Optagelsen af billede og lyd er i særklasse. Prisen kan virke afskrækkende, men vil næppe afskrække professionelle, hvis kameraets kvaliteter kan løfte en præsentation fra godkendt til overbevisende. 4K-opløsningen er blot toppen af en længere featureliste med blandt andet HDR, 65 graders synsvinkel og 60 delbilleder i sekundet.

Poly P15

Vil du fremstå professionelt, når du holder videomøder, er Poly P15 et fantastisk værktøj. Videobaren er nem at bruge og har stærk teknologi til lyd- og billedoptimering. Poly P15 er nydeligt skabt som en lydbar. Den har stoffront, større højttalere med fine lydkomponenter og to USB-porte med pass-through. Kameralinsen er stor med lysstærk objektiv og 4K, og der er anvendt teknologi, som man sjældent ser i et webcam.

Poly Sync 20+

Poly Sync 20+ er en flot, rejsevenlig højttaler, der løser flere af de lydbehov, man ofte møder på farten. Designet er stilfuldt og afslappet med stoffront og aluminiumskant. Den sikrer en fremragende samtalelyd i begge ender ved både telefon- og videomøder, og kan fint bruges til musik. Batteritiden er 20 timer. At den så samtidig fungerer som powerbank er en herlig bonus oveni.

Trust Iris

Trust Iris er et større konferencesystem, hvor videokameraet og mikrofonsystemet fanger alle detaljer. Automatikken gør det meste af en videofotografs arbejde, og lyden fra højttalersektionen er klar og behagelig. Du får præcis de funktioner, som du i de fleste tilfælde har brug for. Iris zoomer ind på den, der taler. Også når vedkommende bevæger sig. Det har 4K-kamera og handy fjernbetjening.

Side 2: Bærbare computere, sikkerhed

Side 4: Netværksharddiske, printere

Side 5: Mobiltelefoner, routere

Side 6: Stationære pc'er, indeklima, tablets

Side 7: Pc-skærme, tastaturer og mus, headset

AOD PRO Award 2021: Netværksharddiske

Qnap TS-453D

Der er fart på denne QNAP-NAS. Og du får fire pladser til harddiske, så der er masser af plads til alle virksomhedens dokumenter og filer

Denne NAS fra velrenommerede QNAP ligger i den attraktive økonomiklasse. TS-453D har fire drevbåse, og begge LAN-porte har en kapacitet på 2,5 gigabit, hvad der gør underværker for NAS’ens læse- og skrivehastighed – især når det handler om store filer.

Den centrale dataprocessor er en Intel Celeron i en ny J4125-version med fire kerner og 2 GHz clockfrekvens. Arbejdshukommelsen er som standard på 4 GB med mulighed for opgradering til det dobbelte.

NAS’en egner sig til både data og multimedier, og den har glimrende udbygningsmuligheder, hvilket gør den til et særdeles konkurrencedygtigt produkt på markedet for netværksharddiske.

Læs testen her.

Qnap TS-h886

Qnap TS-h886 er en stor, professionelt orienteret NAS, som også kan appellere til film-, foto- og musikentusiaster med store samlinger. Der er omfattende udbygningsmuligheder af hukommelse og tilslutninger, og vores foreløbige indtryk af det nye QuTS hero-styresystem med ZTS-sikkerhedsfunktioner virker meget lovende. Med otte drevpladser og en hidsig Intel Xeon-processor er TS-h886 ikke en NAS, der løber tør for plads foreløbig.

QNAP TVS-672X

Denne NAS er som skabt til mindre og mellemstore virksomheder, som har vokseværk. Bag de seks drevbåse finder man en Intel Core i3-processor samt sokler til to ssd-moduler og to PCIe-udvidelseskort. Der er plads til voldsomme datamængder. Du kan fylde op til 18 TB i hver af de seks båse. NAS'en er lynhurtig, afslører vores målinger. Farten kan optimeres yderligere med ssd-moduler i de to M.2-sokler.

Synology DS420+

Synology er kendt for gode produkter og humane priser. DS420+ er mellemmodellen i Synologys plus-serie og har fire drevbåse. Processoren er en Intel Celeron J4025 med to kerner og en clockfrekvens på 2,0 GHz. Der er to kortpladser til ssd-drev i det lynhurtige M.2-format, så ssd'en kan udnyttes som buffer-hukommelse og give hurtigere adgang til data på de fire mulige harddiske, hver med plads til 16 TB.

AOD PRO Award 2021: Printere

Canon Maxify GX7050

Der er meget godt at sige om Canon Maxify som kontorprinter. Blandt andet kan tankene og dermed deres beholdning med blæk ses gennem fronten. I praktisk brug er Maxify ret kvik, første side er ude på under 10 sekunder. Displayet er overskueligt, og det er nemt at styre funktioner og valg fra den trykfølsomme skærm. Funktioner, vi glæder os over og belønner med en anbefaling.

Epson Surecolor SC-P700

En fremragende A3+-printer, der er oplagt til virksomheder med behov for flotte eller præcise farveprint. Udskrivningerne er overbevisende, designet kompakt og støjniveauet lavt. Sortniveauet er enestående for prisklassen. Udskrivningerne, selv i høj kvalitet, foregår forholdsvis hurtigt. Omkring en side per minut. Et oplagt valg til den lille eller mellemstore virksomhed.

HP OfficeJet Pro 8022e

For den lille virksomhed kan HP OfficeJet Pro 8022e være det helt rette valg. Printeren er nem at sætte i gang, den er meget brugervenlig og kan fungere trådløst. Især ProJets brugerinterface imponerer med en lille, trykfølsom skærm, der kan vippes efter behov. HP OfficeJet Pro 8022e er solidt bygget, pænt designet og forholdsvis lydløs. En kompakt printer til det lille kontor.

Side 2: Bærbare computere, sikkerhed

Side 3: Udstyr til møder

Side 5: Mobiltelefoner, routere

Side 6: Stationære pc'er, indeklima, tablets

Side 7: Pc-skærme, tastaturer og mus, headset

AOD PRO Award 2021: Mobiltelefoner

Apple iPhone 12

IPhone 4 og iPhone 5 med de flade aluminiumskanter står for mange som de pæneste iPhones i historien. Det har Apple ikke siddet overhørig, og med denne generation af iPhones vender man tilbage til det kantede design. 12'eren ligger godt i hånden; du kan nå det meste med tommelfingeren. OLED-skærmen er helt flad og med et flot billede. Mobilen er lynhurtig. Apple har ligget foran på hastighed i nogle år, og føringen tager kun til her.

Cat S62 Pro

Hårdførheden kan der ikke herske tvivl om, når vi taler om Cat S62 Pro. Det termiske ka-mera er genialt, hvis man har brug for det. For resten af pengene får du en rigtig fornuftig arbejdsmobil til de hårdeste miljøer. Skridsikker belægning giver godt greb, og genvejs-knappen kan konfigureres til dit behov. Mobilen kommer med Android 11 og bliver en del af Google Enterprise-programmet, der sikrer nem integration i virksomheden.

Samsung Galaxy Z Fold3

Denne foldbare mobiltelefon fungerer bare. Prisen på Fold 3 er fornuftig, den er solidt bygget, og du får et farvestærkt, hurtigt billede

Med Galaxy Z Fold 3 indfrier Samsung for alvor den foldbare smartphones potentiale og endda til en billigere pris end forgængerne.

Fold3 er bygget bundsolidt. I kanter og hængsel har man anvendt det nye Armor Aluminium. En type aluminium, som er hærdet til at klare alvorlige knubs. For- og bagside består af Gorilla Glass Victus, det stærkeste fra Corning.

Det er en harmonisk og nemt håndterbar enhed, der i sit matsorte look fremstår seriøs og stilsikker.

6,2"-skærmen har 120 Hz opdatering og 1200 nits lysstyrke, så får du et farvestærkt, kontrastrigt og flydende billede. Dertil kommer kameraer af en klasse, der hører en flagskibsmobil til.

Læs testen her.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsungs nye flagskibsmobil er ikke bare en hårdt pumpet kraftkarl med ydelse og kamerateknologi af stærkeste kaliber; det er også en designperle, som er nem at bruge. Den nye Exynos 2100-processor præsterer en ydelse, der gør mobilen velegnet til selv tung videoredigering og krævende gaming. Du kommer ikke til at mangle kræfter. Det er den stærkeste processor, du kan få i en Android-mobil lige nu.

Sony Xperia 1 III

Denne mobiltelefon er for de mediebegejstrede. Alene skærmen taler sit tydelige sprog. Den er i ægte 21:9-format (biograflærred). OLED-skærmen giver glimrende billeder med virkelighedsnære farver. Du får ægte zoom og 5G, og batteriet er hurtigt at oplade. Det er en solid sag, der kan tåle lidt af hvert. Skærmen er i Gorilla Glass, og Xperia 10 III har en IP68-certificering.

Xiaomi Mi 11 Ultra

Denne mobiltelefon er foran konkurrenterne på rå kamerakvalitet. Batteriet er også af høj kvalitet, og det lille OLED-panel er en fin berøringsfølsom type. Kameraet tilbyder den største sensor i en smartphone nogensinde. Billeder fra mobilen er derfor ikke kun særdeles lysstærke, men også mere kontrastrige og med finere detaljer, når man zoomer tæt ind på dem, sammenlignet med enhver anden mobil, vi har testet.

AOD PRO Award 2021: Routere

Asus XT8

Asus stærkeste mesh-system, Asus XT8, sprinter fra konkurrenterne. Det er designet til at se stuevenligt ud, men kommer også med en lang række business-features. Der er flere tilslutninger end normalt, blandt andet en 2.5G/1G WAN-port, tre LAN-porte og en USB 3.1-port. Det tekniske udstyr er også i topklasse. Her får du en total teoretisk båndbredde på 6,6 Gbps. Der er gæstenetværk og mulighed for at administrere forbruget.

Netgear Orbi Pro SXK80

Netgears Orbi Pro er et meget avanceret Tri-Band Wi-Fi 6 mesh-system, som vil være perfekt i en lille virksomhed. Systemet leverer en balanceret performance, hvor stabilitet og antal aktive brugere er prioriteret over aktuelle, ultimative internethastigheder. SXK80 kan allerede nu køre meget høje LAN-hastigheder og er klar til den dag, inter-netudbyderne gennembryder gigabitmuren.

Netgear Orbi Pro SXK30

Et afgørende argument for at vælge Orbi Pro SXK30 til businessbrug er muligheden for at arbejde med op til fire separate Wi-Fi-netværk, som kan tildeles hver sit navn med tilhørende adgangskode og brugerrettigheder. SXK30 har fire 1G-porte på både router og satellit. Grundlæggende opsætning af Orbi Pro SXK30 er ganske enkel og hurtig. Total kapacitet er 40 samtidige brugere fordelt over et areal på op til 250 kvadratmeter.

TP Link Deco X20

Nogle af de hyppigste gennemgående træk ved netværksprodukter fra TP-Link er attraktiv pris kombineret med god performance og indretningsvenlige design. Det nye Deco X20-system med Wi-Fi 6 er ingen undtagelse fra denne regel. I test leverer X20 en effektiv Wi-Fi-dækning over 220 kvm fordelt på tre etager, og opsætningen er lige ud ad landevejen. Deco X20-enhederne er diskretionen selv og kommer i en glimrende byggekvalitet.

Side 2: Bærbare computere, sikkerhed

Side 3: Udstyr til møder

Side 4: Netværksharddiske, printere

Side 6: Stationære pc'er, indeklima, tablets

Side 7: Pc-skærme, tastaturer og mus, headset

AOD PRO Award 2021: Stationære pc'er

Apple iMac 24”

Designet på den 24” store maskine er diskret og lækkert, og du nyder godt af flot lyd og et højkvalitetskamera, når du holder videomøder. Med sin tynde, skarptskårne profil ligner den redesignede iMac en forvokset iPad Pro på stativ. Du får Apples nye, stærke M1-chip med otte kerner med i købet, og iMac er en fin arbejdsstation til multimedie-arbejde af selv tungere karakter.

Lenovo ThinkStation P620

ThinkStation P620 er den første workstation med AMD Threadripper Pro, og ydelsen er enestående. Den er ikke billig, men arbejder du med datatunge opgaver, kan ThinkStation P620 være en lønsom investering. Blandt andet har kabinettet plads til fire grafikkort. På sigt kan denne fleksible og ekstremt kraftfulde computer spare megen ventetid og gøre arbejdsprocesser mere smidige.

Lenovo ThinkStation P340 T

Lenovos solide stationære tower-computer, ThinkStation P340 T, kan kværne sig gennem enhver opgave, når den er konfigureret korrekt. ThinkStation P340 kan opsættes efter stort set alle behov, for eksempel til fire eksterne skærme. Den er skabt til at være fleksibel og imødekomme krav, som virksomheder af forskellig art kan have. En maskine til virksomheder, hvor stærk, pålidelig computerkraft og høj sikkerhed er prioriteret.

AOD PRO Award 2021: Indeklima

VBreathe Tasman

OD PRO Award 2021: VBreathe Tasman.

Du er meget mere effektiv på arbejdet eller derhjemme, hvis luften er ren og frisk. VBreathe Tasman renser luften og fjerner virus og andet skadeligt indhold omkring dig

VBreathe Tasman renser ikke bare luften, den dræber også virus, svamp og bakterier på boligens overflader.

Luftrenserens indbyggede HEPA-filtret er suppleret med en vActive Gel, som siver ud fra toppen og renser for skadelige giftstoffer i luften og på overflader. Det gør den endda uden at være til fare for personer, der færdes i lokalet på daglig basis.

Luftrenseren er effektiv mod den frygtede skimmelsvamp. I løbet af et døgn er VBreathe Tasman i stand til at hindre svampens evne til at reproducerer sig med 88 procent og i løbet af tre dage hele 95 procent.

Staphylokokker, Coli og lignende bakterier udsletter den stort set komplet (99,99 procent) og så kan den også være et effektivt våben mod virus – potentielt også corona-virus.

Læs testen af vBreathe her.

AOD PRO Award 2021: Tablets

Panasonic Toughbook A3

Panasonics Toughbook A3 er for alle med brug for en hårdfør tablet med tilslutninger og funktioner til at få jobbet klaret under krævende forhold. Skærmen på 10,1” er lysstærk, den tåler støv og vand og endda at blive tabt ved et uheld. Levetiden for de to indbyggede batterier er ni timer, men du kan tilføje ekstra. Der er indgange til USB af forskellige typer, simkort og hukommelseskort.

Samsung Galaxy Tab S7+

På alle parametre er Galaxy Tab S7+ en suveræn tablet. Stærk ydelse og forrygende skærm gør den ideel til spil og underholdning, mens S-pen og mulighed for keyboard gør den til en habil afløser for din pc. Skærmen er en 120 Hz Super Amoled-type. Med sine 12,4” er den tæt på samme størrelse som mange bærbare pc’er. Med Snapdragon 865+-cpu'en er kræfterne også på et niveau, hvor du kan køre almindelige pc-opgaver.

AOD PRO Award 2021: PC-skærme

Acer Concept D CM3271K

Acers højtopløste skærm er med sine dybe, lækre farver optimal til professionelle grafiske opgaver, for eksempel video og billedbehandling. Den er ultralet at justere og vippe. Skarphed, også ved almindelige kontoropgaver såsom tekstbehandling, er et af Acer Concepts største forcer. Den har en god størrelse på 27”og en opløsning perfekt til alsidigt, dog professionelt arbejde.

HP Z27u G3

Det veldesignede kontor vil være godt tjent med denne 27” flot skårne computerskærm fra HP. Selv foden står nydeligt, og skærmen er nem at justere. Detaljerne bevares, selv i mørke områder, og ved opjustering af lyset brænder de ikke ud. QuadHD-opløsning ligger mellem full HD og 4K. Et fint kompromis for de fleste kontoropgaver, hvor du får tilpas mange detaljer i billeder og samtidig kan anvende skærmen til tekst og præsentation.

Asus ProArt Display PA279CV

Det er ikke bare en glimrende skærm til den, der søger stor farvenøjagtighed, men gene-relt en god allroundskærm med stærke features. Skærmen vil være anvendelig til langt de fleste typer arbejde, men den er særligt tiltænkt dem, der arbejder med grafisk arbejde. Skærmen er robust i sin konstruktion. Man snydes næsten til at tro, at standeren er af stål, men det er hård plast.

Acer 28 CB282K

Denne skærm er til at komme i nærheden af; den er ikke så hundedyr som mange andre gode skærme. Det er et skarpt og farvestærkt billede, skærmen leverer. Du får et flot ips-panel med 4K-opløsning, 10-bit farve og relativ hurtig 4 ms-respons. Skærmen er i pænt design med kun en meget smal ramme om panelet. Den monteres nemt på den runde fod, og betjeningen klares fint med knapper bagpå i siden.

AOD PRO Award 2021: Tastaturer og mus

Contour RollerMouse Mobile

Ergonomi er vigtigt, også når man er på farten. Derfor har Contour udviklet en mobil version af sin håndledsstøtte. RollerMouse Mobile hedder den

Håndledsstøtten er indrettet med en skyder, der glider på et metalrør og fungerer som musens cursor. Den sorte knap midt på, udformet som et rillet hjul, bruges til at scrolle – for eksempel på en hjemmeside. ”Knaphjulet” understøtter cursorens funktion med et dobbeltklik, hvorefter brugeren kan bevæge sig frit rundt i et åbent vindue eller dokument

En anden behagelighed ved RollerMouse Mobile er to skråtskårne knapper på hver sin side af det sorte rillehjul. Knapperne ”Copy” og ”Paste” giver som navnene antyder mulighed for hurtigt at tage en kopi af for eksempel et stykke tekst og hurtigt sætte det ind igen. Det er særdeles praktisk, for du sparer nogle tastaturgenveje.

RollerMouse Mobile leveres med en gummimåtte, der kan rulles sammen om enheden for at beskytte den under transport. Måtten kan også foldes ud og bruges til underlag. Den hæfter magnetisk, hvilket er godt tænkt.

I det hele tager anbefales RollerMouse Mobile til alle, som rejser og har meget skærmarbejde.

Læs testen her.

Contour RollerMouse Travel Kit

Som laptop-bruger vil du få en markant forbedret arbejdsstilling med dette solide kvalitets-produkt: Contour RollerMouse Travel Kit. Især er det rart, at sættet med den medfølgende holder giver mulighed for at hæve skærmen op i bedre øjenhøjde og dermed aflaste nakken. Tastaturet bliver placereret i behagelig afstand med musen lige ved fingrene. Sættet vejer op mod 1 kilo (med støtte), så det bruges optimalt på et skrivebord.

Logitech MX Anywhere 3

Denne mus ligger godt i hånden, fordi den ikke er specielt høj, og derfor bøjes håndleddet ikke meget. Pege- og langefinger ligger afslappet ned over den skrånende front, som naturligvis har to knapper. I midten finder du et stort skrollehjul. Musen opleves som hurtig og meget præcis. Læg dertil, at den på grund af sine små dimensioner kan – som navnet antyder – tages med overalt.

AOD PRO Award 2021: Headset

Jabra Evolve2 30

Evolve2 30 pakker det vigtigste ned i et prisvenligt headset. Til videosamtaler er det et fortrinligt headset. Stemmer står klart. Din egen stemme opfanges også med stor tydelighed af en mikrofon, som kan vippes ned. Et rødt ”busy light” aktiveres, når du er i et opkald, og ørekopperne lukker godt af for støj i omgivelserne. Til musik og video fungerer dette kabelforbundne headset også i en snæver vending.

Poly Voyager Focus 2

Hvis du taler meget i telefon på jobbet, skal du have et godt headset som dette Voyager Focus 2. Du får god komfort og høj lydkvalitet

Her er det perfekte headset til kontorbrug. Voyager Focus 2 fjerner støj omkring dig og leverer klar lyd i både headset og mikrofon, så både du og den, du taler med, kan fokusere på samtalen.

Headsettet er udformet som en diskret on-ear-model, der sidder utrolig let og nænsomt på hovedet.

Voyager 2 Headsettet har sensorer, som gør, at opkald besvares eller musik aktiveres, når
du tager headsettet på, og afsluttes eller mutes, når du tager det af.

Stemmer står så klart og præcist, at hvert et ord trænger igennem med største tydelighed. Faktisk er lyden så detaljeret, at du kan få stor glæde af headsettet til musiklytning.

Læs testen her.

Side 2: Bærbare computere, sikkerhed

Side 3: Udstyr til møder

Side 4: Netværksharddiske, printere

Side 5: Mobiltelefoner, routere

Side 6: Stationære pc'er, indeklima, tablets