Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Eldreven varebil med fin rækkevidde - Renault er klar med ny Kangoo Van

Anden generation af Renaults elektriske varebil er nu klar. Kangoo E-Tech Electric har større batteri og længere rækkevidde end forgængeren.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Renault har siddet tungt på markedet for små eldrevne varebiler. Siden lanceringen af Renault Kangoo ZE i 2011 har Renault leveret mere end 70.000 eksemplarer af den elektriske varevogn.

Nu er det tid til 2. generation. Ganske som de øvrige elektrificerede biler fra Renault er betegnelsen nu E-Tech Electric. En titel son skal repræsenterer et stort fremskridt.

Større batteri, samme varekapacitet

Hvor den nuværende Renault ZE har et batteri på 33 kWh, og en rækkevidde på 230 kilometer, ligger der et 45 kWh batteri i den nye Kangoo Van. Rækkevidden er dermed udvidet til 300 kilometer. Det større batteri, der ligger fladt under gulvet, ændrer ikke på varerummets størrelse eller funktionalitet.

Den nye Kangoo Van har 90 kW motor, eller hvad der svarer til omtrent 122 hk, og leverer et moment på 245 Nm. Der kan vælges mellem tre forskellige niveauer af regenerativ bremsning. Den første er begrænset regenerativ bremsning, der passer til motorvejskørsel. Den anden svarer til det man oplever i en almindelig benzin- eller dieselbil, mens det 3. niveau især er godt, når man kører i køkørsel eller i bjerge, hvor den fungerer som motorbremse.

Op til 80 kW-opladning

Der er tre forskellige opladningsmuligheder. Op til 11 kW på en trefaset chameleon oplader, 22 kW ved en AC chameleon-lader og 80 kW ved en DC-hurtigoplader. Med lynopladning får man 170 kilometers rækkevidde på 30 minutter.

Med 22 kW AC og 80 kW DC-ladning er batteriet udstyret med vandkøling. Kangoo Van er desuden udstyret med en varmepumpe for effektiv op-og nedkøling af kabinen.

Udover at være 100 % elektrisk er det ikke til at se eller mærke forskel på el og benzin/dieseludgaven af Renault Kangoo Van.

Den kommer med Open Sesame by Renault som tilbyder bred døråbning med 1.45 meter, og den har samme varerumsstørrelse som benzin- og diesel-modellerne. Det vil sige op til 3.9 m3 i varerummet, 600 kilos nyttelast og 1500 kilo på krogen.

Masser af udstyr

Udstyrsmæssigt får man easy link multimediesystemet med 8 tommer skærm, hands free card, automatisk parkeringsbremse, 60 liters opbevaringsrum foran i kabinen, og den seneste version af det aktive sikkerhedssystem ADAS, inklusiv adaptiv fartpilot.

Man kan tilgå bilen på en Renault-app, hvor man kan tjekke batteristatus, styre opladning, planlægge ruter og meget andet.

Salget af Renault Kangoo E-Tech Electric begynder i foråret 2022. Priserne er endnu ikke annonceret.

https://www.altomdata.dk/volkswagen-klar-med-sin-hidtil-vildeste-elbil-i-id-serien-her-er-id-5-e-suv-coupe/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere