Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er udstyret som gør Windows 11 endnu bedre

Nyt design er ikke det eneste, du får med Windows 11. I de kommende måneder vil Microsoft hælde flere og flere funktioner på. Vi samler her fem forslag til nyt udstyr, som udnytter fordelene i Windows 11.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Overblik med delt skærm

En stor, lækker skærm kommer også til sin ret i Windows 11. Microsoft har lagt sig i selen for at gøre det opgraderede styresystem velegnet til både arbejde og fritid, nogle gange på samme tid. En af de nye funktioner er værktøjer til multitasking såsom optimering af pc’ens skrivebord med funktionen ”Fastgør vinduer”.

Blandt andet kan du vælge et layout af felter, der hurtigt opdeler skærmpladsen i flere vinduer. Du finder indstillingerne under System > Multitasking. Er du i gang med at skrive, se film, browse eller holde et Teams-møde, vil en pc-skærm med tilpas størrelse nemt kunne opdeles i flere aktive, overskuelige vinduer med den nye fastgørelses-funktion.

Du fortsætter med det, du var i gang med, uden at de åbne vinduer lægger sig ind over hinanden. Vil du hurtigt rydde skrivebordet, tager du fat i en titelkant på et vindue og ryster det. Alle andre vinduer minimeres med det samme.

Få bedre lyd til online-møder

Appen Teams er nu blevet direkte integreret i Windows 11, så onlinemøder bliver endnu nemmere at komme i gang med og afvikle, hvad enten du bruger Teams professionelt eller privat. Appen Chat giver også adgang til Teams i form af et link nede i bunden.

For at udnytte de gratis muligheder for at kommunikere med omverdenen kan du overveje at opgradere skrivebordets højttalere, så du får en bedre lydgengivelse eller ved at anskaffe dig et godt headset med mikrofon.

En anden fordel ved Teams er, at appen giver adgang til en mobilapp-version. Åbn Teams, og klik på knappen ”Hent mobilappen”. Teams i denne version findes til både Android og iPhone iOS.

Tag musik og dokumenter med

Få indhold med på farten. For eksempel har Microsoft Store i Windows 11 en e-bogslæser med det lidt knudrede navn Reader For Reading Kindle EBook. Med appen installeret kan du dele og læse det indhold, du allerede har købt eller hentet ind på din Kindle Reader, på en pc eller tablet.

Android File Transfer gør det muligt for dig at bladre og overføre filer mellem din Android-enhed og din Windows 11-enhed. Store har også fået en multiplatforms-app, så du kan dele og høre musik uanset, om du har købt numrene i Apple Music, Amazon Music eller Google Music. Denne app hedder mere logisk blot Music Player.

Apps på storskærm

Tv med styresystemet Android TV vil kunne modtage indhold direkte fra en pc med Windows 11 installeret – altså uden at bruge mellemled som Chromecast eller en Android-smartphone. I praksis betyder det, at pc’en og tv’et taler direkte sammen på hjemmets Wi-Fi-netværk.

Anvend Windows-apps som Android TV Cast og Cast to Android TV, der begge kan hentes i Microsoft Store. Med tiden bliver flere og flere Android-apps tilgængelige i Microsoft Store (reelt via Amazon Appstore indbygget i Store), så du også kan dele indhold som film- og streaming-tjenester og mobil-apps som Tik-Tok.

Du vil også kunne afvikle dine Android-apps på en pc med Windows 11. Hvornår præcis, Microsoft Store åbner for det store, lovede udbud af Android-apps, er endnu uvist.

Del spil mellem pc og konsol

Abonnerer du på tjenesten Xbox Game Pass, er det måske nu, du skal opgradere din pc med tilhørende skærm. Windows 11 giver adgang til din Game Pass-samling samt til spilstreaming-platformen Xbox Cloud Gaming.

Du kan dermed sidde foran en gamingskærm og spille løs med din Xbox-controller. Med Windows 11 følger Auto HDR og DirectStorage. Dermed gør billeddybde (selv for spil uden HDR) og hurtig indlæsning af spil oplevelserne endnu sjovere (og nemmere).

I december kan vi blandt andet glæde os til en fornyet omgang multiplayer-kampagne med Halo Infinite. Du skal sandsynligvis installere en del apps, før deling af spil fungerer, men Windows 11 skal nok fortælle dig, hvad dit system mangler.