Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Virksomheder angribes massivt som følge af alvorligt sikkerhedshul

På blot ét døgn er der kommet 60 nye angrebsmetoder til at ramme sikkerhedshullet i Apache Log4j. Det viser de seneste tal fra Check Point Software Technologies, der også kan fortælle, at over 820.000 angreb er blevet afværget.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siden sikkerhedshullet i Apache Log4j blev opdaget, har analytikere hos Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies undersøgt, hvordan situationen har udviklet sig. Ifølge analytikerne er der på under ét døgn kommet 60 nye versioner af den oprindelige angrebsmetode, og antallet ser desværre ikke ud til at stoppe. Det betyder, at hackere nu har mange forskellige måder at udnytte sikkerhedshullet på, og virksomheder behøver derfor flere lag sikkerhed.

“I fredags implementerede vi beskyttelse mod dette sikkerhedshul i vores sikkerhedsløsninger og siden har vi afværget over 820.000 angreb mod Log4j-sikkerhedshullet. Over 46 pct. af disse angreb kom fra kendte hackergrupper. Desuden har vi indtil videre set, at de cyberkriminelle har forsøgt at ramme hele 36,8 pct af alle virksomhedsnetværk globalt,” udtaler Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Meget svært at lukke

I modsætning til andre store cyberangreb, der ofte er begrænset til specifik hardware eller software, er Log4j en del af stort set alle Java-baserede produkter eller tjenester. Det er derfor meget svært at lukke sikkerhedshullet.

“Jeg kan ikke understrege nok, hvor alvorlig denne trussel er. I starten lignede det et angreb på crypto-miners. Desværre er vi overbevist om, at det blot er et røgslør for at kunne ramme større mål som banker, regeringer og kritisk infrastruktur. Derfor skal alle It-sikkerhedsafdelinger med det samme sikre, at cyberkriminelle ikke kan ramme deres virksomhed ved at udnytte sikkerhedshullet i Apache Log4j,” afslutter Niels Zimmer Poulsen.

For mere information, læs den engelske blog med de seneste observationer i forbindelse med Log4j-sikkerhedshullet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere