Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik: AOC AG493-UCX

Her er en indbydende 49”-skærm i ultrawide-format, og den er endda lynhurtig. Det fanger den ivrige gamers opmærksomhed. Samtidig har producenten AOC formået at holde prisen på et leje, hvor de fleste kan være med: 6500 kroner.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Billedet har god farvedybde og glød i farverne. Skærmen rammer det gode kompromis at have kraftige farver, der ikke bliver ekstreme, så derfor kan skærmennbruges til flere formål.

Billede i billede

Den store skærm svarer til to skærme på hver 27”. Du kan dele panelet op på midt­en, så du har to adskilte billeder. Du kan også tilslutte to forskellige computere og vise dem adskilt på hver skærmhalvdel.

God billedstyring

Skærmen tilbyder HDR400 og skyggekontrol, så billedkvaliteten altid er bedst farvemæssigt og ikke mindst har en forrygende dynamik. Det er godt, også hvis du vil se film på skærmen.

Nem at indstille

Trods de store dimensioner kan skærmen forholdsvis let vippes eller køres op og ned i højden. Det er nemt at få den indstillet til dine behov.

Lynhurtigt panel

Opdateringsfrekvensen er 120 Hz med en responstid på blot 1 ms. Det er ikke rekord, men forrygende for en kæmpeskærm med en vild opløsning på hele 5120 x 1440 pixel. Trods det store format formår skærmen at have en fin lysstyrke på 550 cd/m2. Det er over middel for klassen.