Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ford skaber vildt Escape Room-spil til den elektriske Mustang Mach-E

Bilens højtalere, elektriske sæder, automatiske åbning af bagklappen, klimaanlæg og forlygter spiller en rolle i spillet, som viser hvad der er muligt med den teknologi, vi har i vores biler i dag.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I Fords nye interaktive spil skal deltagerne forsøge at udføre en hemmelig mission for til sidst at kunne levere en hemmelig pakke. Spillet er stærkt inspireret af de klassiske Escape Room spil, men her sidder deltagerne altså i en Ford Mustang Mach-E. Undervejs får deltagerne uddelt opgaver via bilens højtalere og touchskærm. Bilens højtalere, elektriske sæder, automatiske åbning af bagklappen, klimaanlæg og forlygter spiller en rolle i spillet, og er alle sammen med til at give deltagerne en fornemmelse af, at deres spionarbejde er del af en yderst vigtig mission.

Det er kun klimaanlægget og højtalerne, der vil være i brug, når bilen er i bevægelse, og derudover er det muligt for deltagerne at forlade bilen under hele spillet, når bilen holder stille – i modsætning til de klassiske Escape Room spil. Spillet er installeret på en iSO-enhed og kan blandt andet spilles i bilen ved hjælp af Apple CarPlay.

Et eksempel på teknologiens muligheder i dag

"Selvom det først og fremmest er sjovt for os at spille, så er det også et tydeligt eksempel på, hvad der er muligt med den teknologi, vi har i vores biler i dag. Vi kan skabe et samspil mellem bilen og dens fører, hvilket kan åbne op for helt nye muligheder. For eksempel en interaktiv brugermanual til bilen," siger Carsten Starke, Ford Research & Advanched Engineering, Ford Europa.

Se, hvordan spillet foregår her:

https://www.youtube.com/watch?v=Q9m6AO-xMpY

Spillet er udviklet af Ford of Europe i samarbejde med Software Enablement & Research Team hos Ford Emerging Technology &Innovation Group og IoT Group i Palo Alto i Californien. Spillet er også udviklet for at vise, hvordan spil af denne type kan hjælpe kunderne med at blive mere fortrolige med bilens mange funktioner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere