Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lækker teknik: Netgear RBKE960 Mesh Router System

Med et mesh-system har hjemmet eller kontoret god Wi-Fi-dækning. Det gælder i særlig grad, hvis du vælger dette eksklusive system, hvor der bare ikke mangler noget som helst.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvad enten man kan lide det eller ej, er vores liv uløseligt knyttet sammen med trådløse forbindelser og adgang til internettet. Det er ikke kun godt. Der er naturligvis ulemper.

For eksempel forsøger skruppelløse individer til stadighed at så ufred og sprede falske oplysninger for egen vindings skyld, og afhængighed af internettet er også en af de negative konsekvenser.

Imidlertid har alt det, som vi har vundet på grund af world wide web, efter vores mening mere end opvejet de negative elementer og en lille minoritets ondsindede handlinger.

Vi har fået så meget – lige fra viden til muligheden for at kommunikere med venner og slægtninge på den anden side af kloden. Og vi kan nyde godt af alt det, som kreative mennesker begaver os med.

Internettet har været revolutionerende for vores samfund. At være i forbindelse er helt afgørende, og den ydmyge router er en hjørnesten i den proces.

Vi har i årenes løb lovprist en række routere, og en af de løsninger, som har gjort et stort indtryk på os, er Netgears seneste RBKE960 Mesh-system. Hvis fremtidssikring kan have en fysisk fremtoning, må det være sådan, den ser ud.

RBKE960 er branchens første Wi-Fi 6E-quadband-mesh, og den hører ikke netop til i den billige ende: Startpakken med tre enheder vil, når den fås i Danmark, stå i noget, der ligner 10.000 kroner.

Der er ingen tvivl om, at dette er et af de mest kostbare routersystemer, vi nogensinde har haft mulighed for at kigge på, men det er der gode grunde til. RBKE960 er en enhed, der ser fremad. Den er blevet udviklet til at indeholde alt det, man på nogen måde kan ønske sig og får brug for inden for i hvert fald det næste årti.

Set fra et teknologisk standpunkt er der ikke sparet på noget som helst i udviklingen af RBKE960. Og så ser sættet jo også ganske godt ud. Ingenting er helt tidløst, men her er vi tæt på.

10 Gbps

Denne enhed leverer som standard en 10 Gbps Ethernet-port til din WAN-forbindelse plus en 2,5 Gbps LAN-port på hver router og satellit (man kan også bruge denne 2,5 Gbps-port som en kablet backhaul til satellitterne). Til alt andet har man også tre standardporte (1 Gbps) pr. enhed.

Wi-Fi 6E

Routeren understøtter den nye Wi-Fi 6E-standard med en quadband-løsning. Der er tre bånd til ens enheder på 2,4, 5 og 6 GHz plus yderligere et “skjult” 5 GHz-bånd, der er viet til at levere forbindelse mellem routeren og dens satellitter.

IoT-Networking

Et særligt, dedikeret netværk til smarte enheder sikrer, at alle indbyrdes forbundne termostater, kameraer og dørklokker kan boltre sig på et isoleret netværk – adskilt fra pc’er og datafølsomt udstyr.