Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Seagate IronWolf 525 1 TB: Drev med udvidet garanti

Seagate er hele verdens harddisk-producent, og det siger noget om virksomhedens størrelse, at da Samsung i 2011 blev træt af mekaniske diske, slugte Seagate simpelthen denne division.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I lighed med andre drevproducenter tilbyder Seagate en såkaldt begrænset garanti – på IronWolf 525-serien hele fem år. Men hvad hjælper det at få et nyt, tomt drev, hvis ens intellektuelle ejendom er gået tabt ved et crash? Under en række betingelser følger der Rescue Data Recovery Services med det testede drev.

Specialfirmaer tilbyder lignende tjenester, men de arbejder ikke ligefrem gratis. Seagate IronWolf 525 kommer med PCIe Gen4 x4-interface og en ret høj GB-pris, men lover også en udholdenhed i ironman-klassen. 1.400 TB skal der kunne skrives på dette drev, før det er udskiftningsmodent.

Samlet vurdering: 6/6

CrystalDiskMark-appen bekræfter, at Seagate har styr på alle parametre af betydning for et ssd-drev. Det eneste, vi ønsker os, er en maskine med en matchende PCIe Gen4 x4-sokkel.