Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny undervandsdrone har otte drejelige motorer og kan udstyres efter behov

Er der behov for at lave undersøgelser eller inspektioner under vandet, så er denne nye undervandsdrone måske løsningen. Til et halvt hundrede tusind kroner får man et manøvredygtigt fartøj, der er modulopbygget.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Dronerne er også rykket ned i havet, hvor de "flyver" gennem vandet for at undersøge installationer på svært tilgængelige steder. Blandt de førende producenter på området er Chasing, som nu lancerer undervandsdronen Chasing M2 Pro Max.

Den nye drone er bygget til industriel og offentlig brug og har et nyt modulært design samt flere forbedringer i forhold til den tidligere model, oplyser producenten.

Nyheden er udstyret med otte drejelige motorer, der giver mulighed for bevægelser i alle retninger, 360 grader rundt, kan bevæge sig med en maksimal hastighed på 3 knob, dykke ned til 200 meter. Den kan bevæge sig rundt i en maksimal horisontal radius på 400 meter.

Sæt tilbehør på efter behov

Det nye modulære design gør det muligt hurtigt at montere og fjerne flere end 20 typer tilbehør som sonarer, water linked DVL, USBL, water sampler og meget mere uden brug af værktøj.

Undervandsdronen har fem forskellige monteringsporte, hvilket forenkler installationen af ekstraudstyr og gør det muligt at montere op til fem stykker tilbehør på samme tid, oplyser producenten.

Chasing M2 Pro Max er drevet af en C-Motor 2.0, som er 30 procent mere kraftfuld, hvilket forbedrer evnen til at undgå at sætte sig fast sammenlignet med den tidligere model. Den drives af et 300 wh-batteri og har en driftstid på fire timer (afhængigt af anvendelse og vandforhold).

I forbindelse med lanceringen af M2 Pro Max introducerer Chasing også strømforsyningen Chasing Shore-Based Power Supply System (C-SPSS), som øger effekten til 1500 W og sikrer, at undervandsdronen hele tiden kan arbejde med fuld effekt uden afbrydelser. Strømforsyningen er ekstraudstyr.

To lysstærke projektører

To eksterne projektører kan levere en samlet belysning på 8000 lumen og har en lysvinkel på 150 grader, hvilket skulle minimere den visuelle interferens forårsaget af refleksion fra flydende affald i vandet. Så dronen kan belyse hver eneste detalje i undervandsmiljøet efter behov.

Det indbyggede kamera giver billeder i realtid og gør det muligt at optage video i op til 4K samt tage fotos på op til 12 megapixel. Kameraet er udstyret med en 1/2.3 CMOS-sensor fra Sony med EIS.

Den nye ROV (Remotely Operated Vehicle) er klar på det danske marked fra Focus Nordic i august til 56.330 kroner inklusive moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere