Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny dataplatform skal gøre det nemmere at overskue hackerangreb

Det kan være svært at overskue de cybertrusler, virksomheder er udsat for. En ny dataplatform skal gøre det lettere at fjerne de blinde vinkler virksomheder har omkring it-sikkerhed.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Trusselslandskabet ændrer sig konstant, og stadig flere virksomheder bliver udsat for en eller anden form for it-sikkerhedsbrud. Samtidig hviler de fleste virksomheders sikkerhedsinfrastruktur på skuldrene af gamle sikkerheds- og informationssystemer, de såkaldte SIEM’er. Disse systemer er ikke designet til at så store datamængder, som kræves for at være på forkant med cybertruslerne.

Ifølge analysevirksomheden Forrester, har mere end hver anden it-sikkerhedsekspert oplevet, at deres virksomhed har været udsat for et it-sikkerhedsbrud. Brud der enten har ramt forsyningskæden eller en tredjepartsleverandør, inden for de seneste 12 måneder.

Ny og samlet platform

Data Cloud-virksomheden Snowflake adresserer dette problem med den nye platform Cybersecurity Workload, der giver it-afdelingerne adgang til en skalerbar cloud dataplatform og et økosystem af partnere, der leverer mange forskellige sikkerhedsfunktioner via de tilsluttede applikationer.

Derved skulle it-sikkerhedsafdelingen få den nødvendige synlighed over de store mængder af data, som konstant skal analyseres. Samtidig får de også adgang til automatisering via platformen.

Snowflake oplyser, at målet er at transformere it-sikkerhedsbranchen ved at give kunderne mulighed for at vælge frit blandt best-of-breed-applikationer, der passer til virksomhedens behov.

Blandede filer

Den nye Cybersecurity Workload-platform giver ifølge Snowflake virksomhederne mulighed for at håndtere både strukturerede, delvist strukturerede og ustrukturerede logfiler. Løsningen giver også mulighed for at lagre store mængder data, søge med skalerbare on-demand-computerressourcer og få nye indsigter via universelle sprog som SQL og Python.

Snowflake fortæller videre, at virksomheder her kan forene deres sikkerhedsdata med virksomhedsdata et samlet sted, så kontekstuelle data fra for eksempel HR-systemer eller it-aktivfortegnelser kan udløse præcise alarmer og afvikle hurtige forespørgsler på enorme datamængder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere