Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HyperX Cloud Alpha Wireless: Stor lyd og ekstrem batterilevetid

Ikke mindre end 300 timer klarer Cloud Alpha Wireless før headsettet skal i opladeren. Samtidig er det i stand til at levere stor surround-lyd til PC og PlayStation-spil.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er ingen risiko for at Cloud Alpha Wireless går død midt i en spændende spil, hvis du har husket at lade det op natten over. Faktisk vil det uden problemer holde hele måneden ud, med mindre du er virkelig er hardcore gamer.

Med en batteritid på utrolige 300 timer, er den største risiko nok, at du helt glemmer, at det overhovedet skal lades op før det er tid. Den risiko er dog nok alligevel heller ikke stor, da en stemme fortæller dig præcis hvor megen strøm, der er tilbage hver gang du tænder headsettet.

Stor surround-lyd

Batterilevetiden er det mest opsigtsvækkende ved Cloud Alpha Wireless, som dog også glimrer ved en række andre gode egenskaber. Ikke mindst lyden, som med store 50 mm neodym-drivere i et todelt system, med separat bas og diskant/mellemtone, leverer imponerende fylde og vidde. Der er understøttelse af DTS:X, hvilket kun gør lydbilledet endnu større med en enorm livagtig og præcis fornemmelse af hvordan elementer bevæger sig rundt omkring dig. Tempest Audio er der dog ikke, så selvom Cloud Alpha Wireless for så vidt fungerer glimrende med PlayStation5 er det ikke her du får den ultimative oplevelse. Det er lidt mere oplagt til pc-brug.

Her har du også glæde af Ngenuity-appen, der giver detaljeret kontrol med lyd og diverse andre indstillinger. Herunder også mikrofonen, der følger med. En rigtig glimrende mikrofon, der får din stemme til at stå tydeligt, med god afskærmning mod omgivende støj. Denne kan tages af. En prisværdig egenskab, da man så ikke behøver gå og ligne en pilot, hvis blot man vil lytte til musik.

Fattig på forbindelser

Den trådløse forbindelse til konsol og pc sker med en 2,4 GHz dongle, der rækker op til 20 meter. Der er ingen mulighed for hverken Bluetooth eller kablet forbindelse, hvilket hæmmer alsidigheden en del.

Headsettet er bastant bygget, i genkendeligt HyperX-design. Læderefterligningen på hovedbøjlen gør ikke noget godt for kvalitetsindtrykket, men i praksis er der intet at komme efter. Det er både robust, velbygget og komfortabelt at bære, blot er materialevalget ikke i top alle steder. En fin volumenknap med godt greb og behagelig modstand samt en simpel mikrofon-mute-knap bidrager betydeligt til brugervenligheden.

Med en pris på 1.699 kroner, kan det bestemt anbefales at kigge lidt på alternativer, inden du beslutter dig for Cloud Alpha Wireless, da der er mange valgmuligheder i det prissegment, hvoraf nogle måske kan have features, der er mere fordelagtige til dit behov. Er det udelukkende et godt og særdeles vellydende gaming-headset til pc og eventuelt PS4 med et batteri, der nærmest er umuligt at dræne, så er Cloud Alpha Wireless et fremragende valg.

Pris: 1.699 kroner