Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Blue Baby Bottle SL: Varm vintagelyd til dine optagelser

Baby Bottle SL har varme og nærvær som en klassisk vintage-mikrofon. Den kan levere lækker kolorit til dine optagelser, men som allrounder er den ikke det oplagte valg.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

"Vintage" er et buzz-ord indenfor musikproduktion, der bare ikke vil dø. Og det er der sådan set en god grund til, for der er simpelthen noget særligt over 60'ernes og 70'ernes produktioner, som har været svært at genskabe siden.

Med Baby Bottle SL lover Blue Microphones, at du kan den helt rigtige varme vintage-"vibe" på dine optagelser.

Specialdesignet krebsløb

Kredsløbet er skabt med afsæt i klassiske mikrofoner fra musikstudiernes gyldne årtier. En håndjusteret kapsel og en guldbelagte Mylar-membran med bearbejdet messing-bagpladedesign skaber den særlige karakter som Baby Bottle SL tilfører alt der ryger igennem den.

Der er tale om en kondensator-mikrofon med kardioid-mønster og tilpasset klasse-A diskret kredsløb for minimal støj.

Det er en særdeles velskabt mikrofon. Den har betryggende tyngde og føles enormt velkonstrueret. Den tilkobles lydkort og mixere med XLR og der er to switches på mikrofonen. Et high pass filter, der cutter ved 100 Hz samt en pad, der sænker signalet med -20 dB, så du kan optage høje lydkilder uden at mikrofonen overstyret.

Som andre Blue-mikrofoner kommer den med en trækasse til opbevaring. Det er en lækker detalje og kassen giver fin beskyttelse, men det er ikke nødvendigvis den mest praktiske måde at opbevare og transportere mikrofonen på. Her kan et polstret hylster være en bedre løsning. Der medfølger desuden en stødabsorberende mikrofonholder af høj kvalitet.

Mikrofon med karakter

Da Baby Bottle SL er tænkt som et modstykke til moderne kondensator-mikrofon, som typisk er karakteristeret ved mere hidsig top og poleret gengivelse, satte vi den op imod en sE Electronics sE2200 - et populært valg og en rigtig glimrende kondensatormikrofon, der passer under denne karakteristik.

Vi gav dem begge en tur med både akustisk og elektrisk guitar samt Rhodes og vokal. Der var en tydelig forskel, især i toppen af lydbilledet, hvor sE2000 leverer knivsskarp klarhed, mens Baby Bootle SL er mere nedtonet og behersket. Det giver indtryk af større renhed og detaljerigdom i sE2200 - high fidelity-faktoren er højere i denne mikrofon.

Til gengæld har den ikke samme tyngde i mellemtonen, hvorfor den virker mere tynd og fjern i lyden. Her træder Baby Bootle SL frem med en fylde, et nærvær - og ja, en varme - som tilfører instrumenterne en krop, der gør dem levende og tilstedeværende.

Vi er i samme territorie som rørmikrofoner, så hvis du er ude efter en lydkarakter i den retning, men vil slippe for at bøvle med et større rør-setup, kan Baby Bottle SL få dig tæt på, med langt mindre besvær.

Som din første eller din eneste mikrofon er den ikke det oplagte valg. Der findes modeller der gør sig bedre allround-mikrofoner end denne. Ikke desto mindre er Baby Bottle SL guld værd som supplement til mere neutrale mikrofoner, da den kan tilføre en helt særlig varme og kolorit, der løfter lyden, når den tilsættes de rette lydkilder.

Pris: 2.999 kroner