Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lenovo Legion 5i Pro Gen 7: Benhård bærbar til den mobile gamer

Den er ikke billig, men til prisen får du en relativt kompakt gamingbærbar med stor skærm og ydelse på topniveau.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der er nærmest ikke grænser for, hvad man kan klemme ind af vilde komponenter i en bærbar nu om dage. Man må blot være klar til at betale den merpris, som den bærbar formfaktor fører med sig.

Lenovo Legion 5i Pro står som et fint eksempel på, hvad en førsteklasses gamingbærbar kan præstere, endda til en pris, der ikke er helt blæst.

Klassisk Lenovo-design

Designet er rendyrket Lenovo. Med sit grå og lidt småkedelige ydre kunne man forveksle den med en kontormaskine.

Det fremtrædende kølesystem i bagenden og det farvelysende tastatur afslører dog, at der er tale om en maskine rettet mod gaming.

Tasterne minder om dem, vi kender fra Lenovos glimrende ThinkPad-maskiner, dog med dybere vandring.

Balancen er passende og gør, at det er en maskine, som kan bruges både til skrivearbejde og spil. Touchpaden er også ganske god.

Toptunet spilmotor

Det er en relativt kompakt og let laptop, skærmstørrelsen taget i betragtning. Det har blandt andet at gøre med, at der stort set ingen ramme er omkring den 16” store skærm.

Der er anvendt et farvestærkt ips-panel i WQXGA-opløsning med høj 400 nits lysstyrke og høj 165 Hz opdateringshastighed. Et GeForce RTX 3070 supplerer som grafikmotor, og det giver grundlag for vilde grafikpræstationer.

I Geekbench runder vi 100.000 i OpenCL-benchmark. Du vil opnå mere end blot anstændig afvikling af enhver spiltitel, du fyrer op i.

Lyden er så til gengæld ikke den stærkeste, vi har hørt i en gamingbærbar. Faktisk langtfra. Her vil man hurtigt føle behov for at supplere med en ekstern løsning.

Smæk for skillingen

En Core i7-processor af nyeste generation hjælper til i maskinrummet (1691/12964 i Geekbench 5), og dertil kommer både ssd og ram af nyeste standarder. Der er således fuldt smæk på datastrømmen (6702 MB/s i sekventiel læsning og 4936 i sekventiel skrivning).

Maskinen giver ikke nævneværdig lyd fra sig. Selv når det går heftigt for sig, er støjen begrænset. For så kompakt en maskine er kølingen imponerende.

Det store 80 Whr-batteri sikrer strøm til et par timer, når du gamer, og der lades lynhurtigt op.

På forbindelser er maskinen godt dækket. Der er USB i adskillige afskygninger, HDMI, DisplayPort og Thunderbolt 4/USB 4 og desuden Wi-Fi 6E og Bluetooth 5.1 til det trådløse. Så er der hul igennem, uanset hvad du tilslutter.

Den testede konfiguration koster knap 18.000 kroner, og den pris er ok for en maskine af denne kaliber.