Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft

I dag åbner Automatik 2022 i Brøndby, og messen løber frem til og med torsdag. Man vi blandt andet kunne opleve, hvordan robotter og automatisering kan medvirke til at løse Danmarks historisk store mangel på arbejdskraft. 138 udstillere deltager.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man interesserer sig for automatisering af industrien, så er Brøndby Hallen stedet i denne uge. I dag åbner Automatik 2022, og 138 udstillere står klar til at præsentere deres nyeste tiltag. Messen varer til og med torsdag.

På torsdag kan man også gå på opdagelse i InnovationLabs Demolab, der tilbyder hands-on-udforskning og afprøvning af fremtidens teknologier.

Dertil kommer ifølge arrangøren en stribe konferencer, eksempelvis Teknologi og arbejdskraft. Her dykker repræsentanter fra Dansk Industri og Dansk Metal ned i de danske virksomheders udfordringer i forhold til ny teknologi som robotter og anskaffelsen af arbejdskraft.

”I 80 af landets kommuner betragtes manglen på arbejdskraft som den vigtigste udfordring, og det er selvsagt også noget, vi beskæftiger os meget med. Robotter og automatisering er en stor del af løsningen, hvis vi skal opretholde vores arbejdsevne og forblive konkurrencedygtige. Af samme grund er det vigtigt, at vi hele tiden deler værdifuld viden, udvikler og investerer i teknologi, og derfor arbejder vi på at udbrede kendskabet til nye løsninger, lige som vi kæmper for at gøre finansieringen af selv samme nemmere,” udtaler branchedirektør i Dansk Industri Jacob Kjeldsen.

Konference- og messetemaerne

Konferenceprogrammet byder på temaer som kunstig intelligens, den digitale tvilling, industrialisering af affaldssortering og keramiske hybridlejer, lige som robotter også behandles på konferencen Robotter kan bruges overalt.

Selve messen er opdelt i temaerne motion og drives, robotteknologi, maskinautomation, fabriksautomation, procesautomation, hydraulik og pneumatik samt industriel IT og transmissionsteknik.

Automatik er også stedet, hvor den traditionsrige DIRA Automatiseringspris uddeles. De tre nominerede virksomheder, Hounö fra Randers, Palsgaard Spær fra Hampen og S.E.W. North Filtration fra Maribo, har ifølge Dansk Robot Netværk (DIRA) alle implementeret spændende automatiseringsløsninger.

Automatik 2022 arrangeres af MCH A/S i samarbejde med Biva, DIRA og Veltek.

Foto: Lars Møller/MCH
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere