Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Årets automatikmesse åbner i dag – robotter er den nye arbejdskraft

I dag åbner Automatik 2022 i Brøndby, og messen løber frem til og med torsdag. Man vi blandt andet kunne opleve, hvordan robotter og automatisering kan medvirke til at løse Danmarks historisk store mangel på arbejdskraft. 138 udstillere deltager.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man interesserer sig for automatisering af industrien, så er Brøndby Hallen stedet i denne uge. I dag åbner Automatik 2022, og 138 udstillere står klar til at præsentere deres nyeste tiltag. Messen varer til og med torsdag.

På torsdag kan man også gå på opdagelse i InnovationLabs Demolab, der tilbyder hands-on-udforskning og afprøvning af fremtidens teknologier.

Dertil kommer ifølge arrangøren en stribe konferencer, eksempelvis Teknologi og arbejdskraft. Her dykker repræsentanter fra Dansk Industri og Dansk Metal ned i de danske virksomheders udfordringer i forhold til ny teknologi som robotter og anskaffelsen af arbejdskraft.

”I 80 af landets kommuner betragtes manglen på arbejdskraft som den vigtigste udfordring, og det er selvsagt også noget, vi beskæftiger os meget med. Robotter og automatisering er en stor del af løsningen, hvis vi skal opretholde vores arbejdsevne og forblive konkurrencedygtige. Af samme grund er det vigtigt, at vi hele tiden deler værdifuld viden, udvikler og investerer i teknologi, og derfor arbejder vi på at udbrede kendskabet til nye løsninger, lige som vi kæmper for at gøre finansieringen af selv samme nemmere,” udtaler branchedirektør i Dansk Industri Jacob Kjeldsen.

Konference- og messetemaerne

Konferenceprogrammet byder på temaer som kunstig intelligens, den digitale tvilling, industrialisering af affaldssortering og keramiske hybridlejer, lige som robotter også behandles på konferencen Robotter kan bruges overalt.

Selve messen er opdelt i temaerne motion og drives, robotteknologi, maskinautomation, fabriksautomation, procesautomation, hydraulik og pneumatik samt industriel IT og transmissionsteknik.

Automatik er også stedet, hvor den traditionsrige DIRA Automatiseringspris uddeles. De tre nominerede virksomheder, Hounö fra Randers, Palsgaard Spær fra Hampen og S.E.W. North Filtration fra Maribo, har ifølge Dansk Robot Netværk (DIRA) alle implementeret spændende automatiseringsløsninger.

Automatik 2022 arrangeres af MCH A/S i samarbejde med Biva, DIRA og Veltek.

Foto: Lars Møller/MCH
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere