Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

6 gode råd: Sådan opretholder du et stærkt bilbatteri

Ved at sikre, at vores bilbatteri fungerer korrekt, kan vi forlænge dets levetid med op til tre gange og få et bedre kørende køretøj, hvilket sparer os både tid og penge.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Charge Your Car Day blev oprettet for at lære bilejere om, hvilken rolle batteriopladning spiller for batteriets sundhed og de skridt, vi kan tage for at støtte det ydmyge, men hårdtarbejdende bilbatteri. Ved at sikre, at vores bilbatteri fungerer korrekt, kan vi forlænge dets levetid med op til tre gange og få et bedre kørende køretøj, hvilket sparer os både tid og penge.

Batteripleje gælder også for ejere af nye køretøjer, som naturligvis er helt afhængige af deres batteri. Mens elektriske køretøjer skal "Always Be Charging", er det vigtigt, at du indstiller en ladningsgrænse på 80-90% for at stoppe nedbrydningen af lithium-ion-batteriet, de fleste elektriske batterikøretøjer har denne evne. Plug-In Hybrid-ejere har også et batteriopladningskrav, og mange ignorerer 12V, der driver vigtigt tilbehør som opvarmning og aircondition. Læs din bils manual og se, om du kan oplade dit PHEV 12V batteri separat. 12V-batteriet oplades fra bilens interne DC-DC-system fra det større batteri og oplades kun til 100%, når det er tilsluttet en batterioplader, som også kan forlænge batteriets levetid med op til tre gange.

CTEKs administrerende direktør, Jon Lind, forklarer: "Vores bil er det vigtigste teknologisk avancerede udstyr, som vi interagerer med hver dag. Regelmæssig kontrol og vedligeholdelse sikrer, at den fungerer på en pålidelig, effektiv og sikker måde. Efterhånden som køretøjer bliver mere teknologisk avancerede, øges belastningen og afhængigheden af batteriet, og det skal derfor regelmæssigt oplades og efterses for at sikre korrekt funktion.”

Populariteten af hybrid-arbejde betyder et stigende antal korte ture, hvilket markant øger risikoen for et fladt batteri. Selve naturen af disse ture lægger en enorm belastning på batteriet, da det ikke er i stand til at genoplades efter motorens tænding og derefter skal arbejde hårdt for at levere den kraft, der kræves for at holde de teknologiske komponenter på din bil i funktion.
Det er også vigtigt at huske, at et fladt batteri ofte kan være mere alvorligt end blot mindre gener.

Selvom det selvfølgelig giver uvurderlig ro i sindet, sikrer det også korrekt funktion af alle funktioner og hjælper chauffører med at spare penge i det lange løb. Der er også en iboende forbindelse mellem batteriet og de elektroniske komponenter i køretøjet. Et defekt batteri kan have en skadelig indvirkning på et køretøjs elektronik - potentielt forårsage mere alvorlig skade og omkostninger samlet set.

For at markere denne ”Charge You Car-dag” deler CTEK sine fem bedste tips til, hvordan chauffører kan tage en aktiv rolle i at vedligeholde deres bilbatteris sundhed. I sidste ende kommer det ned til bedre uddannelse og etablering af en regelmæssig batterisundhedsrutine.

1. Almindelig batteriopladning

At være opmærksom på belastningen af bilbatteriet af ny bilteknologi, ændringer i vejrmønstre og korte ture gør os i stand til at forstå vigtigheden af batteriopladning. Den vigtigste årsag til nedbrud er batterifejl. Regelmæssig opladning kan sikre vedvarende ydeevne og forlænget levetid, hvilket hjælper med at reducere emissioner, spare penge og sikre pålidelighed.

2. Kom ind i en rutine

Eksperter anbefaler opladning mindst en gang om måneden for at opretholde optimal batterisundhed. Det er vigtigt at tilslutte batteriopladeren til køretøjet og lade det gøre sit arbejde hurtigt og effektivt, og sikre, at det har fuldført en fuld cyklus. Det er også vigtigt at huske, at en Plug-In Hybrid (PHEV) også har et 12V batteri. Den oplader kun til 80 % kapacitet, mens du kører rundt for at bringe den til 100 %, du skal bruge en batterioplader.

3. Elbilernes ABC

Batterier til elektriske køretøjer bør ikke oplades til 100 %, i stedet kan du indstille en ladningsgrænse på 80-90 % på dit elektriske batteri, da dette forhindrer lithium-ion-batteriet i at gennemføre for mange fulde cyklusser. Når denne grænse er sat, er reglen for elektriske køretøjer ABC eller med andre ord "Always Be Charging", da du kan gøre dette uden at bekymre dig om at forringe batteriet. Den optimale betingelse for et lithium-ion-batteri er at opretholde opladningen mellem 20-80 % med en 100 % opladning, der kun anbefales til længere ture.

4. Et sundt batteri er et glad batteri

Det er ligegyldigt, hvor ofte du oplader dit batteri, hvis det ikke fungerer korrekt. Se efter en batterioplader, der har en indbygget funktion, der udfører vedligeholdelse under opladning. Det kan fejlfinde eventuelle problemer med bilbatteriets indre funktion, så du kan have ro i sindet, at dit batteri altid fungerer med optimal kapacitet.

5. Temperaturen skal være helt rigtig, ingen ekstremer

Vejret har en væsentlig indflydelse på batteriets ydeevne. Under kolde forhold, når temperaturen når frysepunktet, kan den miste så meget som 35 % af sin ydeevne og op til 50 %, hvis forholdene er endnu koldere. Nogle elbiler har en funktion, der forvarmer batteriet, hvilket giver bilen mere kraft, bedre rækkevidde og reducerer skader på batteriet under kolde forhold. På samme måde kan varmt vejr få batteriet til at fordampe dets væsker. Som bilist bør du holde øje med, hvordan bilen starter eller driften af det elektriske system generelt. Disse kan indikere et svagt batteri eller problemer med bilens elektriske system.

6. Korrekt genopladningsmetoder

Almindeligt accepterede metoder til genopladning kan skade batteriets sundhed. Metoder som startkabler, push-start af en manuel bil eller køretur kan oplade batteriet for hurtigt og forårsage skader, som vil påvirke batteriets langsigtede evne til at genoplade. Det bedste råd er at være proaktiv og etablere en regelmæssig bilopladningsrutine for at sikre en god batterisundhed. Men hvis et nedbrud opstår, tilbyder produkter som CTEK CS FREE adaptiv boost-teknologi, der leverer en konstant opladning og vurderer batteriets tilstand, før de leverer strømmen. Du går igen om 15 minutter, sikker på, at du ikke har påført dit batteri ekstra skade.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere


Velkommen til IAM Festival 2023

Den 19. januar slår ICY Security dørene op til IAM Festival 2023. Her kan du bl.a. møde Chris Nørregaard, der sammen med sit team i Kolding Kommune har lagt fundamentet til et nyt IGA-hus. Katja Schou Hansen fortæller om den IAM-rejse, som Tryg Forsikring har været på og fortsat har store forventninger til.

19. januar 2023 | Læs mere