Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: LG C2 55”: Lysstærkt tv til skarp pris

VM-tema: Med dette OLED-tv får du billedkvalitet i topklasse til ganske rimelig pris. Lyden er dog ikke så meget værd – som det oftest er tilfældet med moderne fladskærms-tv'er.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

LG er et pålideligt valg, når du går efter OLED-tv til for eksempel det kommende VM i fodbold. Det er nemlig denne producent, der laver paneler til de fleste af markedets OLED-producenter, så LG har det fundamentale helt inde under huden.

Der er da virkelig heller ikke meget at sætte en finger på ved C2, når det gælder billedkvalitet.

Velskabt skærm

Det er et rigtig nydeligt tv. De skarpskårne aluminiumskanter omkring den slanke skærm giver et raffineret, stilrent udtryk. Tv’et har dog en ret tyk ”kasse” bagpå med tilslutninger, så det kan ikke sidde direkte op mod væggen. Vi monterede det på den medfølgende stander – en besværlig procedure. Her er Sony og Panasonic lettere at have med at gøre.

Menusystemet er LG's eget, ganske brugervenlige og velfungerende, webOS, og navigationen sker med den særlige Magic Remote, hvor du kan pege på skærmen for at vælge, hvad du ønsker – en funktion, der lyder lidt smartere, end den i praksis er.

OLED af høj klasse

I sin billedgengivelse er C2 lidt af et skoleeksempel på, hvordan et godt OLED-tv skal se ud. Du får den uforlignelige kontrast, som er teknologiens kendetegn, kombineret med flot afstemte farver.

Dertil kommer en ganske imponerende lysstyrke, som ellers ofte er OLED-panelernes svaghed. Med LG’s OLED EX-panel er lysstyrken boostet, så den er på niveau med Samsungs nye QD-OLED-tv’er, hvilket er ganske imponerende. Bevægelser står desuden med flot ro og smidighed.

Til film, serier og tv-udsendelse er det således et forrygende tv. Med Dolby Vision IQ ombord behøver du sjældent at indstille noget for at opnå optimalt billede, og med Filmmaker Mode fintunes filmgengivelsen til perfektion.

Til gaming gør det sig også rigtig fint. Konsoller og spilcomputere kan tilsluttes ved højeste billedkvalitet, og features som Dolby Vision Gaming, G-Sync, FreeSync Premium, VRR og en lav responstid på 1 ms sikrer en flot og smidig oplevelse. Funktioner som Gameoptimering, der samler alle spilindstillinger i én menu, og Game Dashboard, som giver hurtig adgang til alle de spilrelevante indstillinger, bidrager til en fin spiloplevelse.

Stærk pris

Hvad C2 har i billedkvalitet, har det så til gengæld ikke i lydkvalitet. LG reklamerer med stor surround-lyd fra de to indbyggede 40 W-højttalere, og hvis det lyder for godt til at være sandt, ja, så er det nok, fordi det er det.

C2 er i den grad et tv, som har gavn af en god soundbar – ligesom mange andre moderne fladskærms-tv'er. Den rimelige pris, som tv’et sælges til, levner dog også plads i budgettet til, at du kan supplere med en fornuftig lydbar.