Dansk Bredbånd fordobler milliontab

Pengene fortsætter med at fosse ud af Dansk Bredbånd, som tabte 40 millioner kroner i 2004. Selskabet har en ambitiøs vækstplan for at tilbyde indhold og tjenester via fiber, og aktionærerne står klar med den store pengepung.

Dansk Bredbånd, som bygger på de danske rester af svenske Bredbandsbolaget, fordoblede i 2004 sit tab til 40 millioner kroner.

Alligevel er der tilfredshed hos ledelsen, fordi selskabet følger sin plan om at tilbyde internet, telefoni, video og andre tjenester via superbredbånd baseret på fiberforbindelser.

- Hvis du spoler tiden et år eller halvandet tilbage, så havde vi forventninger om, at vi i slutningen af 2005 ville nå break-even, men det var den strategi, aktionærerne havde lagt dengang. Den er blevet meget mere ambitiøs, siger administrerende direktør Kim Sonne.

Ingen gæld

Han understreger, at selskabet ingen gæld har og udelukkende er finansieret af aktionærerne.

De tæller energiselskaberne NEF Fonden og Energi Fyn, som sidste år købte sig ind i Dansk Bredbånd for 20 millioner kroner samtidig med, at eksisterende aktionærer skød flere penge ind.

Dansk Bredbånd A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Bruttoresultat-11,9-5,2
Resultat af primær drift (EBIT)-38,4-20,6
Resultat før skat -39,4-21,5
Resultat-39,4-21,5
Egenkapital90,951,6
Antal ansatte3920
Dansk Bredbånd har to forretningsområder, som dels er fiber til boligforeninger og andre ejendomme, dels fiber til private hjem i samarbejde med de danske energiselskaber.

Selskabet har i dag 12.000 slutkunder, men samarbejder med 12 energiselskaber, som dækker 1,6 millioner husstande.

- Vi står med to ligeværdige dele af forretningen, hvor begge dele vokser godt i år. Når vi går ind i 2006 og 2007, så vil vi begynde at opleve en meget større vækst sammen med elselskaberne, fortæller Kim Sonne.

Indhold til bredbånd

Dansk Bredbånd satser på at levere indhold og tjenester via bredbånd. Kim Sonne mener, at de seneste ugers udvikling med TDC's lancering af IP-telefoni og Telenors køb af Cybercity viser, at det er den rigtige vej at gå.

- Det er det, vi har lagt hele strategien for vores forretning an på. Vi har sagt, at det her ikke er et spørgsmål om at få hurtige eller nemme kunder nu, men om at få bygget en infrastruktur, der kan underbygge fremtidige tjenester, siger han.

Han mener, at privatkunderne modsat udmeldingerne fra TDC ofte bruger den fulde båndbredde, når de har en forbindelse til internettet med en hastighed på 10 megabit i sekundet.

- Vi begynder at se kunderne streame deres egne videoer på nettet, for med en 10 megabit har du i princippet din egen tv-station. Det er en af de ting, der fremover vil stille meget store krav til båndbredden, for du begynder at se et hav af streams på tværs af din net-platform, siger han.

Dansk Bredbånd købte sidste år teleselskabet Supertel Danmark og har i år fulgt op på det køb ved at overtage konkurrenten NVE Bredbånd. Kim Sonne vil ikke afvise, at der er flere opkøb på vej.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere