Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

It-system førte til lovbrud: Trak automatisk borgere i kontanthjælp

I 11 kommuner er borgere på ulovligvis blevet trukket i kontanthjælp efter, at arbejdsgange er blevet automatiseret af it-systemet KY.

En fejl i it-systemet KY (Kommunernes Ydelsessysten, red) betyder, at borgere i mindst 11 kommuner på ulovligvis er blevet trukket i kontanthjælp.

Det skriver it-mediet Version2 på baggrund af en ny rapport som revisionsfirmaet BDO har udarbejdet for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I alt er 20 kommuners administrationen af kontanthjælpssystemets 225 timersregel blevet undersøgt, og i forbindelse med administrationen står KY-systemet for at automatisere processer, foretage udregninger og udsende breve til borgere.

Men ifølge rapporten er borgere i flere tilfælde automatisk blevet sat ned i ydelse uden, at kommunen har vurderet om grundlaget for beslutningen er korrekt.

"Det er helt fundamentalt inden for forvaltningsretten, at en afgørelse ikke eksisterer, hvis borgeren ikke har fået noget afgørelsesbrev. Sådan har det altid været, og det er særlig vigtigt, når der er tale om sårbare borgere," siger
Hanne Marie Motzfeldt, professor i forvaltningsret og digitalisering på Københavns Universitet, til Version2.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere